Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Český jazyk s didaktikou (KCD / 55ZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / 55ZZ - Český jazyk s didaktikou, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Průběh státní závěrečné zkoušky:Student si vylosuje okruh, který je uveden výňatkem z literárního textu určeného dětem nebo mládeži. Z vylosovaného literárního textu se odvíjí otázka z literatury pro děti a mládež a základů literární teorie, literární téma je dovedeno až do didaktické aplikace.Jazyková část SZZ obsahuje všestranný jazykový rozbor vylosovaného textu, odpověď na teoretickou otázku (část a) a odpověď na otázku z oblasti didaktiky jazyka, slohu a komunikační výchovy (část b) vylosovaného okruhu.

Získané způsobilosti

Završení systematické profesní přípravy a prokázání teoretických znalostí i schopnosti jejich využití v pedagogické praxi.

Literatura

HUBÁČEK, J., JANDOVÁ, E., SVOBODOVÁ, J. Čeština pro učitele. Opava: Vade mecum Bohemiae, 2002. BRABCOVÁ, R. Didaktika českého jazyka. Praha, 1990. HÖFLEROVÁ, E. Didaktika češtiny. Ostrava, 2003. HUBÁĆEK, J. Didaktika slohu. Praha: SPN, 1999. ČECHOVÁ, M. - STYBLÍK, V. Komplexní jazykové rozbory. Praha: SPN, 1992. HAMAN, A. Úvod do studia literatury a interpretace díla. Jinočany: H+H, 1999. ROSOVÁ, M. Úvod do studia literatury pro děti a mládež. Ostrava: OU PdF, 2002. ISBN 80-7042-224-6.více viz okruhy k SZZ na webu KCD. URBANOVÁ, S. - ROSOVÁ, M. Žánry, osobnosti, díla. Historický vývoj žánrů literatury pro mládež. 5. vyd. Ostrava: FF UO, 2005.

Požadavky

Student prokáže, že je profesně připraven v požadovaném rozsahu a kvalitě že má potřebné teoretickéh znalosti a předpoklady pro jejich využití v pedagogické praxi.Ústní zkouška: 100 - 90 bodů výborně 89 - 70 bodů velmi dobře 69 - 60 bodů dobře 59 a méně neprospělOkruhy ke zkoušce svým rozsahem převyšují kapacitu tohoto pole, proto jsou umístěny na stránkách KCD (odkaz STUDIUM - OKRUHY KE SZZ - OKRUHY PRO UČITELSTVÍ PRO 1. STUPEŇ ZŠ).

Garant

doc. PhDr. Diana Svobodová, Ph.D.