Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k didaktice českého jazyka 1 (KCD / 5IDS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / 5IDS1 - Seminář k didaktice českého jazyka 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Český jazyk v učebním plánu 1. stupně. Obsah jazykového vyučování v osnovách současných vzdělávacích programů pro základní a obecnou školu a v připravovaném RVP ZV.2. Složky předmětu český jazyk, princip integrity mezi nimi. Problematika zařazování složek českého jazyka do týdenního rozvrhu hodin.3. Uplatňování dalších didaktických principů ve vyučování mateřského jazyka (zvl. princip názornosti a lingvistického přístupu).4. Možnosti uplatnění všestranného jazykového rozboru v jazykovém vyučování na 1. stupni.5. Příprava, realizace, oprava a hodnocení diktátu (práce s autentickým textem).6. Didaktické postupy v některých problematických úsecích jazykového vyučování na 1. stupni.

Literatura

BRABCOVÁ, R. a kol. Didaktika českého jazyka. Praha, 1990. ČECHOVÁ, M.- SYBLÍK, V. Komplexní jazykové rozbory. (Teoretická část str. 7-44). Praha, 1992. KESSELOVÁ, J. - PALENČÁKOVÁ, J. - SVOBODOVÁ, J. Jazyk a jazyková komunikace nově - Prvky hry ve školní výuce mateřštiny. Ostrava, 2002. JEČNÁ, K. Nuda při češtině? Ani nápad!. Praha, 1997.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích. Příprava podkladů pro simulovanou výuku.

Garant

doc. PhDr. Eva Höflerová, Ph.D.