Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze v kulturních institucích regionu (KCD / C3EKI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / C3EKI - Exkurze v kulturních institucích regionu, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student nejprve aktivně vyhledává a zpracovává informace o kulturních institucích, které následně navštíví (stanovováno dle možností kooperujících partnerů). Navazující exkurze spočívá v návštěvě některého významného kulturního zařízení či literárněhistorické památky v regionu, která je vždy provázena odborným výkladem.Předem získané informace o kulturních institucích i poznatky z vlastní exkurze jsou zpracovány do podoby elektronického souboru, na jehož výsledné podobě se podílí celá studijní skupina.

Získané způsobilosti

V rámci individuální přípravy student získává a zpracovává potřebné informace o významných kulturních zařízeních v regionu či regionálních literárněhistorických památkách. Student získá možnost propojit teoretickou profesní přípravu s existující situací v praxi, tzn. bude mít možnost aplikovat získané poznatky v profesní realitě.

Literatura

URBANOVÁ, S. - MÁLKOVÁ, I. Literární slovník severní Moravy a Slezska (1945-2000). Olomouc: Votobia, 2001. KOVAŘÍK, V. Literární toulky Moravou. Praha: Albatros, 1978. KOL. AUTORŮ. Muzea na Moravě a ve Slezsku. Ostrava: Profil, 1988. Etický kodex deníku MF Dnes. MARFA, 2002. MIKULCOVÁ, M. - GRACLÍK, M. Literární toulky Valašskem. Frýdek-Místek: Alpres, 2001. NEČAS, J. - KNĚZEK, L. Malý literární místopis Československa. Praha: ČS, 1972. POSTLER, M. Média v reklamě: televize, rozhlas, tisk. Praha: Oeconomica, 2003. MAŤA, Petr. Nejstarší české a moravské deníky (Kultura každodenního života v raném novověku a některé nové perspektivní prameny). Folia historica bohemica 18. 1997. PERKNER, S.-KOPANĚVOVÁ, G. A BÍLKOVÁ-BELNAYOVÁ, K. Řeč dramatu. II. Film a televize. Umění vnímat umění. Praha: Horizont, 1988. PERKNER, S., HYVNAR, J. Řeč dramatu (Umění vnímat umění), I. Divadlo a rozhlas. Praha : Horizont, 1987.

Požadavky

Aktivní účast na exkurzi, příprava podkladů podle pokynů vyučujícího, podíl na zpracování elektronického souboru - kolektivního výstupu z předmětu.Student může získat max. 100 bodů za tyto aktivity:1) příprava předem zadaných teoretických podkladů týkajících se exkurze: max. 50 bodů2) aktivní účast na exkurzi: max. 50 bodůPodle součtu získaných bodů jsou studenti hodnoceni následovně:100 - 51 bodů započteno 50 - 0 bodů nezapočteno

Garant

doc. PhDr. Ivana Gejgušová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ivana Gejgušová, Ph.D.doc. PhDr. Radana Metelková Svobodová, Ph.D.