Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace textů ze svět. literatury 2 (KCD / C3IS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / C3IS2 - Interpretace textů ze svět. literatury 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vrcholná díla evropského realismu, zvláště v anglické, francouzské a německé literatuře2. Vrcholná díla evropského realismu, zvláště v ruské a polské literatuře3. Svět na počátku 20. století, obraz 1. světové války4. Obraz 2. světové války a holocaustu v literatuře5. Velká jména literatury 20. století6. Nové osobnosti světové literatury na přelomu tisíciletíSeminář seznamuje s konkrétními díly světové literatury, jejichž význam pro literární vývoj a vliv na autory následných období je nesporný. Pozornost je věnována vrcholné umělecké tvorbě od poloviny 19. století až po současnost. Studentům jsou s přihlédnutím k jejich čtenářským zájmům zadána témata seminárních prací, jejichž cílem je interpretace konkrétních vybraných titulů.

Získané způsobilosti

Student získá přehledné znalosti nejvýznamnějších směrů, osobností, stěžejních děl a klíčových žánrů světové literatury daného období, posílí schopnost využívat terminologii literární teorie, interpretovat umělecký text.Dále posílí dovednost vypracovat seminární práci. Student bude rozvíjet komunikační, interpersonální, interkulturní a sociální kompetence.

Literatura

MILIČKA, K. Básníci velkých příběhů: světová literatura. Praha, 2002. PECHAR, J. Dvacáté století v zrcadle literatury. Praha, 1999. MACURA, V. A KOL. Slovník světových literárních děl 1, 2. Praha: Odeon, 1988. JURÍČEK, J. A KOL. Encyklopédia spisovatelov světa. Bratislava: Obzor, 1987. KOL. AUTORŮ. Slovník světové literatury. Praha, 1993.

Požadavky

. docházka do semináře. zpracování seminární práce - analýzy vybraného literárního díla. prezentace seminární práce v semináři. průběžná četba beletristických textů. četba zadané odborné literatury. samostudium. možná konzultace a e-mailový kontakt s vyučujícímBodové hodnocení:aktivní účast na semináři na základě průběžné četby a samostudia: 40 bodůzpracování seminární práce: 60 bodů100 - 51 bodů splnil/započteno 50 - 0 nesplnil/nezapočteno

Garant

doc. PhDr. Ivana Gejgušová, Ph.D.