Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literární a jazyková exkurze v regionu (KCD / C3LJE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / C3LJE - Literární a jazyková exkurze v regionu, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti v rámci daného předmětu nejprve soustředí základní informace o kulturních institucích a lokalitách, jejichž návštěva se součástí exkurze, o osobnestech, které jsou svým životem, odbornou a uměleckou tvorbou spojeni s danými místy.Náplň exkurze tvoří návštěva některého významného kulturního zařízení, literárněhistorické památky v regionu.Exkurze je provázena odborným výkladem, je monotematicky zaměřena (např. "Krajem P. Bezruče").Předem získané informace i poznatky z vlastní exkurze jsou zpracovány do podoby elektronického souboru, na jehož výsledné podobě se podílí celá studijní skupina.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s vybranými lokalitami, historickými a kulturními památkami spjatými s výraznými osobnostmi literatury, literární vědy a jazykovědy regionu. Při individuální přípravě student získá potřebné informace o kulturním vývoji a dění v regionu. Student posílí vztah k regionu, v němž žijí a připravují se pro profesní praxi.

Literatura

KOL. AUTORŮ. Česká literatura od počátku k dnešku. Praha: Nakladatelství Lidové noviny, 1998. KOL. AUTORŮ. Dějiny české literatury IV. Praha: Victoria Publishing, 1995. KOVAŘÍK, V. Literární toulky Moravou. Praha: Albatros, 1978. KOL. AUTORŮ. Muzea na Moravě a ve Slezsku. Ostrava: Profil, 1988. GALÍK, J. Česká literatura po roce 1945. Olomouc: Rubico, 1991. MIKULCOVÁ, M. - GRACLÍK, M. Literární toulky Valašskem. Frýdek-Místek: Alpres, 2001. NEČAS, J. - KNĚZEK, L. Malý literární místopis Československa. Praha: ČS, 1972.

Požadavky

- aktivní účast na exkurzi- příprava podkladů podle pokynů vyučujícícho- podíl na zpracování společného výstupu, záznamu o exkurzi, v elektronické podobě- možnosti konzultace a e-mailových kontaktů s vyučujícímStudent může získat max. 100 bodů za tyto aktivity:1) příprava předem zadaných teoretických podkladů týkajících se exkurze: max. 50 bodů2) aktivní účast na exkurzi: max. 50 bodůPodle součtu získaných bodů jsou studenti hodnoceni následovně:100 - 51 bodů započteno 50 - 0 bodů nezapočteno

Garant

doc. PhDr. Ivana Gejgušová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ivana Gejgušová, Ph.D.doc. PhDr. Radana Metelková Svobodová, Ph.D.