Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Čtenáři, čtení a knih. v českém prostř. (KCD / CTEKN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / CTEKN - Čtenáři, čtení a knih. v českém prostř., Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dějiny čtení - role a místo čtení a četby v životě člověka, perspektivy četby.Čtenář - psychosociální aspekty čtenářství, čtenář jako sociální role, čtenářství jako projev osobnosti.Knihovny a jejich proměny - od kamenné instituce, před složku výchovné a osvětové soustavy až po typ knihovny jako komunitního centra.

Získané způsobilosti

Student umí uvažovat v širší perspektivě o čtení, četbě a knihovnách, umí zsadit tyto fenomény do kontextu doby, kulturní atmosféry a daných sociálních podmínek.

Požadavky

Pokus o kvalitativní sondu do vybrané oblasti sledované problematiky.Aktivní diskuse při setkáních.Aktivní účast v semináři: 0 až 50 bodůZpracování dílčího výzkumu čt. aktivit: 0 až 50 bodůBodová průběžné aktivity: 0 až 50 bodůZpracování výzkumu: 0 až 50 bodů100 až 60 splnil59 až 0 nesplnil