Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - angličtina (KCD / DPAJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / DPAJ - Cizí jazyk - angličtina, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Disciplína prohlubuje znalosti anglického jazyka v rámci doktorského studia. Student prokáže orientaci v odborném textu z oblasti, která je předmětem jeho studia, a získá schopnost diskutovat o jeho obsahu. Dále prokáže schopnost vyjadřovat se na odpovídající úrovni o své disertační práci.Cílem je schopnost práce s odbornou literaturou a jinými prameny, ústní a písemné komunikace o profesních a odborných otázkách a prezentace vlastní práce a její obhájení v angličtině.Konverzace na běžné téma zahrnuje následující okruhy:- země, národnosti, jazyky;- postavení angličtiny ve světě;- anglicky mluvící země (geografie, politický systém, kultura a literatura);- vzdělávání, školský systém;- počítače, internet, elektronická komunikace;- cestování, doprava;- bydlení, rodina, zájmy;- zdraví, nemoci, zdravotnická péče;- jídlo, restaurace;- rodné město, vesnice, region.

Literatura

McCarthy M. & O Dell F. Academic Vocabulary in Use. Cambridge University Press, 2008. LEKI, I. Academic Writing. Cambridge, 2005. JORDAN, R. R. Academic Writing Course. Longman, 2008. Swales, J. M., Feak, Ch., Feak, B. Academic Writing for Graduate Students: Essential Tasks and Skills: A Course for Nonnative Speakers of English. Michigan: University of Michigan Press, 1994. KOLLMANNOVÁ, L. Angličtina pro samouky. Praha: Leda, 1998. ISBN 80-85927-02-0.WALLWORK, A. Discussions A-Z. Cambridge: CUP, 1997. Murphy, R. English Grammar in Use 3rd Edition. Cambridge University Press, 2004. ISBN 978-0521537629.REDMAN, S. English Vocabulary in Use Pre-Intermediate and Intermediate. Cambridge: CUP, 2005. ISBN 0-521-53290-6.DAY, R. A. Haw to write and Publish a Scientific Paper. Cambridge: CUP, 1991. STAN, M., WALTER, C. How English Works (A Grammar Practice Book with Answers). Oxford: CUP, 1997. O´NEILL, R., DUCKWORTH, M., GUDE, K. New Success at First Certificate. Oxford: CUP, 1997. EVANS, V., MILTON, J. Practice Exam Papers (1-3). Express Publishing, 1998. NANGONOVÁ, Š. Practise Your Speaking. Ostrava: Impex, 1999.

Požadavky

V průběhu 4 let vykoná student zkoušku z anglického jazyka. Požadavky ke zkoušce:1. Prostudování odborného textu v angličtině v rozsahu min. 100 stran (souvislý odborný text nebo soubor odborných textů vztahující se svým obsahem k oboru studia, resp. tématu disertační práce, nepřeložený do češtiny, zvolený po dohodě se školitelem), který student u zkoušky stručně charakterizuje a z něhož přečte a přeloží určenou část. Důraz je kladen na znalost odborné terminologie.2. Pojednání o odborném zaměření doktoranda a jeho disertační práci v angličtině (ústní prezentace v rozsahu 5-10 min.). 3. Konverzace na běžné téma na úrovni jazykové komunikativní kompetence vymezené Evropským referenčním rámcem pro jazyky min. B2. Vyžadována je také na znalost reálií anglicky mluvících zemí. Textové podklady ke zkoušce:- Strukturovaný odborný životopis v angličtině.- Anotace disertační práce nebo její teze v angličtině (rozsah cca 1 strany textu).

Garant

doc. PhDr. Diana Svobodová, Ph.D.