Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fenomén české ženské literatury (KCD / FENZL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / FENZL - Fenomén české ženské literatury, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah disciplíny reaguje na aktuální nabídku knih ženských autorek a jejich přijetí kritiky a čtenáři.

Získané způsobilosti

Student získá orientaci v současné produkci knih ženských autorek v kontextu české literatury. Dále získá dovednost základním způsobem interpretovat literární texty, které se různými způsoby vztahují k ženské tematice. Student bude dále rozvíjet interpretační, komunikační a interakční kompetence.

Literatura

MACHALA, L. Literární bludiště. Bilance polistopadové prózy. Praha: Brána, 2001. MACHALA, L. Průvodce po nových jménech české poezie a prózy 1989-1995. Olomouc: Rubico, 1996. NÜNNING, A. Lexikon teorie literatury a kultury : koncepce / osobnosti / základní pojmy. Brno, 2006. MORRISOVÁ, P. Literatura a feminismus. Brno: Host, 2000. BAHENSKÁ, M. Počátky emancipace žen v Čechách : dívčí vzdělávání a ženské spolky v Praze v 19. století. Praha, 2005. DOUDOVÁ, M. (red.). Velké ženy české. Praha, 1997. POLIŠENSKÝ, J. - OSTROVSKÁ, S. Ženy v dějinách lidstva. Praha, 2000.

Požadavky

Aktivní účast v semináři.Příprava na seminář - četba zadaných (krátkých) textů.Bodové hodnocení disciplíny:Aktivní participace v seminářích (20 bodů)plnění průběžně zadávaných úkolů, četba a reflexe titulů (80 b). 100 - 50 bodů vyhověl50 - 0 bodů nevyhověl

Garant

Ing. Mgr. Radomil Novák, Ph.D.