Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt - předmětové didaktiky (KCD / MSOD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / MSOD - Projekt - předmětové didaktiky, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

S předmětovým didaktikem student konzultuje své otázky při zpracovávání závěrečného projektu. Za odborného vedení uplatňují kompetence nabyté v dané výchově, řeší dílčí problémy, obhajují svá řešení, zdůvodňují, čerpají ze získaných vědomostí.

Získané způsobilosti

- znalost současného pojetí vyučování českého jazyka a literatury- znalost konkrétního obsahu vyučování českého jazyka a schopnost uplatnění komplexního přístupu- znalost metod a forem práce ve vyučovacím procesu- dovednost v praktických úlohách propojovat všechny složky předmětu - schopnost didaktické transformace jazykovědných poznatků do vyučovacího procesu - kompetence - komunikační a interakční

Literatura

KESSELOVÁ, J. - PALENČÁROVÁ, J. - SVOBODOVÁ, J. Jazyk a jazyková komunikace nově - prvky hry ve školní výuce mateřštiny. Ostrava: PdF OU, 2002. OBERT, V. Komunikatívnost v čitatelskej recepcii a interpretácii. Nitra: UKF, 1998. SVOBODOVÁ, J. Didaktika českého jazyka s komunikačními prvky. Ostrava, 2003. KOŘENSKÝ, J. Komplexní analýza komunikačního procesu a textu. České Budějovice, 1999. FISHER, R. Učíme děti myslet a učit se. Praha : Portál, 1997. ISBN 80-7178-966-6.PALENČÁROVÁ, J. - KESSELOVÁ, J. - KUPCOVÁ, J. Učíme slovenčinu komunikačne a zážitkovo. Bratislava: SPN, 2003. ISBN 80-10-00328-X.PALENČÁROVÁ, J. - GEJGUŠOVÁ, I. Vybrané kapitoly z didaktiky českého jazyka a literatury I. Ostrava: PdF OU, 2003. ISBN 80-7042-298-X.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích. Zpracovat zvolený pedagogický problém tak, aby se teoretická část projektu opírala o vhodnou odbornou literaturu a o dostupné materiály dle zadaných kritérií. Využít kompetencí nabytých v rámci studia na vysoké škole při zpracovávání edukační části projektu.Student zpracuje projekt dle zadaných požadavků (upřesněno vždy vyučujícím na počátku každého semestru), za který má možnost získat max. 100 bodů. Podle kvality jeho zpracování se odvíjí také bodové hodnocení a udělení zápočtu:100 - 51 bodů započteno 50 - 0 bodů nezapočteno