Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektová výuka (KCD / PRVY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / PRVY - Projektová výuka, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled témat výuky:Projektové vyučování / projektová výuka / projektová metoda- teoreticko-historická východiska- principy, cíle- téma a produkt v projektové výuce v kontextu vzdělávací oblasti Jazyka jazyková komunikace- typy výukových projektů- fáze projektové výuky (plánování, realizace reflexe)- možnosti a rizika využití na 2. st. ZŠIntegrovaná tematická výuka- specifika ve srovnání s projektovou výukou- principy a cíle- téma a jeho integrace výuce v kontextu vzdělávací oblasti Jazyka jazyková komunikace- možnosti a rizika využití na2.st.ZŠ

Literatura

KINDLMANOVÁ, J. a kol. Cesta za žákovskými projekty. Studijní text. KOVALIKOVÁ, S. Integrovaná tematická výuka. Kroměříž: Spirála, 1995. ISBN 80-901873-0-7.MAZÁČOVÁ, N. Metodický portál, Články: "Možnosti a meze projektové výuky v současné škole. 2007. VYBÍRAL, M. Od zkušenosti k poznání. Plzeň : Pedagogické centrum, 1996. ISBN 80-7178-124-X.VALENTA, J. a kol. Pohledy - projektová metoda ve škole a za školou. Praha : Artama, 1993. ISBN 80-7068-066-0.FRIED-BOOTH, D. L. Projekt Work. Oxford: Oxford University Press, 1986. TANTA, R. Projektová metoda: pokus o řešení pracovní školy. Praha: Dědictví Komenského, 1934. COUFALOVÁ, J. Projektové vyučování. Praha : Fortuna, 2006. SKALKOVÁ, J. Projektové vyučování a jeho realizace. In: Komenský, č. 5/6. 1994. LOJDOVÁ, K. Projektové vyučování. Studijní text. DVOŘÁKOVÁ, M. Projektové vyučování v české škole: vývoj, inspirace, současné problémy. Praha: Karolinum, 2009. NAAR, D. a kol. Průvodce pro projektové vyučování. Praha: Egredior, 2004. KRATOCHVÍLOVÁ, J. Přednosti a úskalí projektové výuky. Učitelské listy. 2007. PŘÍHODA, V. Reformní praxe školská. Praha: Unie, 1936. KAŠOVÁ, J. Škola trochu jinak. Projektové vyučování v teorii a praxi. Kroměříž: Iuventa, 1995. KRATOCHVÍLOVÁ, J. Teorie a praxe projektové výuky. Brno: PdF, 2006. FISCHER, R. Učíme děti myslet a učit se. Praktický průvodce strategiemi vyučování. Praha: Portál, 1995. KAŠOVÁ, J., TOMKOVÁ, A., DVOŘÁKOVÁ, M. Učíme v projektech. Praha: Portál, 2009. DVOŘÁKOVÁ, M., KAŠOVÁ, J., TOMKOVÁ, A. Učíme v projektech. Praha: Portál, 2009.

Požadavky

Obsah předmětu je zaměřen na teorii a praxi projektové výuky a možnosti jeho využití ve školním vzdělávání žáků 2. stupně základní školy. Problematika projektové výuky je nahlížena v kontextu RVP ZV a možností integrovaného pojetí obsahu vzdělávání na základní škole se specifickým zřetelem k vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace.