Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sbormistrovská praxe 1 (KHV / 3BPR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 3BPR1 - Sbormistrovská praxe 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do problematiky sbormistrovské praxe, detailizace požadavků k zápočtu.2.Zakládání sborových těles, specifika práce se sborovým tělesem.3.Výběr adekvátní sborové literatury s ohledem na konkrétní sborové těleso, sborové archivy, organizace koncertní činnosti, příprava na soutěže, festivaly a turné.4.Sborový management I.5.Sborový management II.6.Problematika konkurzu ve sborovém tělese (pro potencionální sboristy, korepetitory a další instrumentalisty - kritéria, metodika, průběh).7.Vnitřní sborová ekonomika, grantová činnost, možnosti financování činnosti sborového tělesa, druhy grantů, metodika tvorby grantů.8.Vedení sborové agendy I.9.Vedení sborové agendy II.10.Vedení sborové agendy III.11.-12. Spolupráce s dalšími pěveckými sbory dětskými, ženskými, mužskými, smíšenými, sborové soutěže v ČR a v zahraničí, sborové organizace, internetové zdroje, sborové festivaly v ČR a v zahraničí, metodické semináře, workshopy.13. Kontrola požadavků pro udělení zápočtu.

Získané způsobilosti

1. Student získává základní poznatky související s primární fází zakládání sborového tělěsa i s jeho dalším rozvojem.2. Student rozvíjí schopnost orientace v potřebách sborového managementu a ostatních organizačních potřebách sborového tělesa.3. Student fundovaně analyzuje vlastní sbormistrovské zkušenosti získané v samostatně založeném sboru.4. Student komparuje vlastní organizační sbormistrovské zkušenosti se zkušenostmi ostatních členů studijní skupiny.5. Student se spolehlivě orientuje v podobách sborového zpěvu a sborových těles v současné multikulturní společnosti.

Literatura

Stašek, Č. ABC začínajícího sbormistra. Supraphon, Praha, 1985. Mrkos, Z. Metodika nácviku zborového spevu so zretelom na ZDŠ. Supraphon, Praha-Bratislava, 1970. Lýsek, F. Průprava k sborovému zpěvu. SPN, Praha, 1957.

Požadavky

ZápočetSeminární práce (5 stran), téma bude blíže specifikováno v semináříchvideozáznam sbormistrovské práce studenta z dílčí sborové zkoušky (minimálně 30 minut) a jeho písemná analýza z hlediska hudebněmetodického, hudebněorganizačního, interpretačního.100-51 bodů - započteno50-0 bodů - nezapočteno

Garant

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.