Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sbormistrovská praxe 2 (KHV / 3BPR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 3BPR2 - Sbormistrovská praxe 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Problematika sbormistrovské praxe ve sborových tělesech, detailizace požadavků k zápočtu.2.Specifika práce se sborovým tělesem (dětský, ženský, mužský, smíšený).3.Specifika práce s komorním sborem.4.Diagnostika hudebnosti sboristů, diagnostický test hudebnosti.5.Praktické sbormistrovské zapojení do činnosti pěveckých sborů, řešení modelových situací I - vzájemná konfrontace na základě získaných poznatků a zkušeností z disciplíny Sbormistrovská praxe I.6.Praktické sbormistrovské zapojení do činnosti pěveckých sborů, řešení modelových situací II - vzájemná konfrontace na základě získaných poznatků a zkušeností z disciplíny Sbormistrovská praxe I.7.Praktické sbormistrovské zapojení do činnosti pěveckých sborů, řešení modelových situací III - vzájemná konfrontace na základě získaných poznatků a zkušeností z disciplíny Sbormistrovská praxe I.8. Praktické sbormistrovské zapojení do činnosti pěveckých sborů, řešení modelových situací IV - vzájemná konfrontace na základě získaných poznatků a zkušeností z disciplíny Sbormistrovská praxe I.9. Praktické sbormistrovské zapojení do činnosti pěveckých sborů, řešení modelových situací V - vzájemná konfrontace na základě získaných poznatků a zkušeností z disciplíny Sbormistrovská praxe I.10. Vedení sborové agendy I.11. Vedení sborové agendy II.12. Sborový marketing, reklama, strategie získávání sponzorů, komerční využití sboru.13. Kontrola požadavků pro udělení zápočtu.

Získané způsobilosti

1. Student rozšiřuje poznatky souvísející s vedením sborového tělesa a jeho dalším rozvojem.2. Student upevňuje schopnost orientace v potřebách sborového managementu.3. Student fundovaně analyzuje vlastní organizační zkušenosti s vedením svého pěveckého sboru.4. Student komparuje vlastní organizační a sbormistrovské zkušenosti se zkušenostmi ostatních členů studijní skupiny.5. Student si osvojuje další nezbytné aspekty fungujícího a úspěšného pěveckého sboru.

Literatura

Stašek, Č. ABC začínajícího sbormistra. Supraphon, Praha, 1985. Kolář, J. - Rob, J. - Štíbrová, I. Sborový zpěv a řízení sboru 1. SPN, Praha, 1998. Busch, B. The complete choral conductor. Schirmer Books, New York, 1984. Mrkos, Z. Metodika nácviku zborového spevu so zretelom na ZDŠ. Supraphon, Praha-Bratislava, 1970. Lýsek, F. Průprava k sborovému zpěvu. SPN, Praha, 1957.

Požadavky

ZápočetSeminární práce (5 stran), téma bude blíže specifikováno v seminářích,videozáznam sbormistrovské práce studenta z dílčí sborové zkoušky (minimálně 60 minut) a jeho písemná analýza z hlediska hudebně-metodického, hudebně-organizačního, interpretačního.100-51 bodů - započteno50-0 bodů - nezapočteno

Garant

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.