Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Filmový muzikál jako žánr integrace 1 (KHV / 3FIM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 3FIM1 - Filmový muzikál jako žánr integrace 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. typologické vymezení muzikálové žánru (přednáška s konkrétními videoukázkami) I.;2. typologické vymezení muzikálové žánru (přednáška s konkrétními videoukázkami) II.;3. typologické vymezení muzikálové žánru (přednáška s konkrétními videoukázkami) III.(pracovní videomateriál - Divotvorný hrnec, West Side Story, Les Miserábles, Sedm nevěst pro sedm bratrů, Brigadoon, Kiss Me, Kate, My Fair Lady, Pomáda, Cats, Josef a jeho kouzelný plášť, Viktor a Viktorie ad.);4. Čaroděj ze země Oz (1939);5. Zpívání v dešti (1952);6. Muž jménem La Mancha (1972);7. Hair (1979);8. Jesus Christ Superstar (verze z roku 2001);9. Horečka sobotní noci (1977);10. Lví král (2001);11. workshop k lekcím 1.-9.;12. Specifikace českého "muzikálového žánru" v ukázkách a diskusích(pracovní materiál Starci na chmelu, Dáma na kolejích, Dobře placená procházka, Gentlemani, Balada pro banditu, Noc na Karlštejně, Kouř, Šakalí léta, Dracula, Rebelové ad.) a dětská televizní hudebně dramatická produkce (Princové jsou na draka)

Literatura

BOR, V. Hudební filmy a muzikál. BEZ, H., DEGENHARDT, J., HOFMANN, H. P. Muzikál. Bratislava, 1987.

Požadavky

Požadavky na studenta:1. aktivní účast na výuce (minimálně 70%);2. zápočtová práce - nepřipravený pokus o hermeneutickou interpretaci filmového muzikálu (proběhne v rámci lednové výuky), nutná 80% úspěšnost.0 - 50 bodů nesplněno - NEZAPOČTENO51 - 100 bodů splněno - ZAPOČTENO

Garant

doc. PhDr. Veronika Ševčíková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Veronika Ševčíková, Ph.D.doc. PhDr. Veronika Ševčíková, Ph.D.