Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příprava bakalářského koncertu 2 (KHV / 3KVV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 3KVV2 - Příprava bakalářského koncertu 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky, požadavky k zápočtu.2 - 12. Individuální studium vybraných sborových partitur se zřetelem na dramaturgii a zvukovou realizaci ve vztahu k druhu a vyspělosti tělesa. Vytváření vlastních názorů a pojetí v konfrontačních diskusích s vyučujícím a dalšími členy seminární skupiny. Výchozím studijním materiálem jsou partitury skladeb, které posluchači studují se svými pěveckými sbory za účelem provedení bakalářského koncertu.13. Kontrola požadavků pro udělení zápočtu, generální diskuse.

Získané způsobilosti

1. Student aplikuje získané praktické sbormistrovské dovednosti na vedení vlastního pěveckého sboru.2. Student analyzuje interpretační problematiku vybraných skladeb.3. Student srovnává vlastní interpretační názory na konkrétní dílo s názory ostatních členů studijní skupiny i vyučujícího.4. Student diskutuje o vhodnosti výběru adekvátních interpretačních prostředků v provedení skladeb z repertoáru vlastního pěveckého sboru.

Literatura

Kittnarová, O. Analýza interpretačního výkonu v hudbě. UK, Praha, 1999. Hons, M. Česká sborová tvorba 20. století - analytické stylové sondy. UJEP, Ústí nad Labem, 2000. Partitury vybraných skladeb pro bakalářský koncert. Bednarčík, O. Úvod do rozboru skladeb. PFO, Ostrava, 1981. Tichý, V. Úvod do studia hudební kinetiky. Praha: HAMU, 1994. Wilson, G. P. Conductor´s Analysis of Edward MacDowell´s Original Choral Music. E. Mellen P., New York, 2005. Steinmetz, K. Rytmometrická složka v Janáčkových sborech. Hudební rozhledy č. 3 - 4, 1978.

Požadavky

ZápočetSeminární práce ve formě sbormistrovské analýzy vyučujícím vybraných skladeb, které posluchač hodlá interpretovat se svým pěveckým sborem na bakalářském koncertu (minimálně dvě stránky textu.)51-100 bodů - započteno50-0 bodů - nezapočteno

Garant

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.

Vyučující

Mgr. art. Oľga Bezačinská, ArtD.doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.