Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sluchová analýza 1 (KHV / 3LAN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 3LAN1 - Sluchová analýza 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Jednohlasé durové a mollové melodie, diatonické a chromatické.Takty jednoduché, noty a pomlky čtvrťové.2. Jednohlasé durové a mollové melodie, diatonické a chromatické. Takty jednoduché, noty a pomlky osminové.3. Dvojhlasé durové a mollové melodie, diatonické a chromatické. Takty jednoduché, noty a pomlky šestnáctinové.4. Dvojhlasé durové a mollové melodie, diatonické a chromatické. Takty jednoduché, tečka u noty.5. Tříhlasé durové a mollové melodie, diatonické a chromatické. Takty jednoduché, triola.6. Durový kvintakord a jeho obraty. Takty jednoduché se zařazením všech probraných rytmických prvků.7. Durový kvintakord a jeho obraty. Takty jednoduché, synkopa.8. Mollový kvintakord a jeho obraty. Takty jednoduché, ligatura, předtaktí.9. Mollový kvintakord a jeho obraty. Takty jednoduché se zařazením všech probraných rytmických prvků.10. Zvětšený kvintakord a jeho obraty. Takty složené se zařazením všech probraných rytmických prvků.11. Zmenšený kvintakord a jeho obraty. Takty složené se zařazením všech probraných rytmických prvků.12. Shrnutí problematiky13. Shrnutí problematiky

Získané způsobilosti

1. Student rozvíjí hudebněsluchové dispozice v práci s konkrétním hudebním materiálem.2. Student analyzuje slyšenou hudbu na základě získaných hudebněnaukových znalostí.3. Student rozvíjí schopnost graficky vyjádřit slyšenou hudbu.4. Student upevňuje hudební paměť v práci s konkrétním hudebním materiálem.5. Student dokáže uvědoměle přetvářet notový záznam v konkrétní zpěvní tón.

Literatura

Dostal, J.- Rut, J. Cvičebnice rytmu od A do Z. Editio Supraphon, Praha, 1979. Pivovarský,L.- Tučapský, A.- Zenkl, L. Intonace. OU, Ostrava, 1993. ISBN 80-7042-063-4.Grossmann, J. Sluchová analýza. Žilina, 2014. ISBN 978-80-554-0862-0.Kofroň, J. Učebnice intonace a rytmu. Editio Supraphon, Praha, 1967. Poš, V. Nová intonace, rytmus a sluchová analýza. Edit, Praha, 1998. Spilka, F. Sluchová cvičení. SNKLHU, Praha, 1955. Doležil, M. Intonace a elementární rytmus. Editio Supraphon, Praha, 1979.

Požadavky

Zkouška. Písemný test, který zahrnuje sluchovou analýzu a následný notový zápis všech probraných prvků. Hodnocení (počet bodů):91-100 A81-90 B71-80 C61-70 D51-60 E0-50 F

Garant

PhDr. David Kozel, Ph.D.

Vyučující

PhDr. David Kozel, Ph.D.