Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sluchová analýza 2 (KHV / 3LAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 3LAN2 - Sluchová analýza 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Jednohlasé a dvojhlasé durové a mollové melodie, diatonické a chromatické, durový kvintakord a jeho obraty.2. Jednohlasé a dvojhlasé durové a mollové melodie, diatonické a chromatické, durový kvintakord a jeho obraty.3. Tříhlasé a čtyřhlasé durové a mollové melodie, diatonické a chromatické, mollový kvintakord a jeho obraty.4. Tříhlasé a čtyřhlasé durové a mollové melodie, diatonické a chromatické, zvětšený kvintakord a jeho obraty.5. Jednohlasé až čtyřhlasé durové a mollové melodie, diatonické a chromatické, zmenšený kvintakord a jeho obraty.6. Dominantní septakord a jeho obraty.7. Tvrdě velký septakord a jeho obraty.8. Měkce velký septakord a jeho obraty.9. Měkce malý septakord a jeho obraty.10. Konsonantní a disonantní vícezvuky.11. Vybraná výrazná témata dvojhlasých a tříhlasých sborových kompozic.12. Práce s ladičkou.13. Intonace a sluchová analýza cvičení se všemi probranými prvky.

Získané způsobilosti

1. Student rozvíjí intonační a sluchové dovednosti získané v předchozích intonačně-sluchových disciplínách.2. Student analyzuje slyšenou hudbu na základě získaných hudebněnaukových znalostí.3. Student upevňuje schopnost grafického vyjádření slyšené hudby.4. Student upevňuje intonační a sluchově-analytické dovednosti nezbytné pro budoucí sbormistrovskou praxi.

Literatura

Dostal, J.- Rut, J. Cvičebnice rytmu od A do Z. Editio Supraphon, Praha, 1979. Pivovarský,L.- Tučapský, A.- Zenkl, L. Intonace. OU, Ostrava, 1993. ISBN 80-7042-063-4.Grossmann, J. Sluchová analýza. Žilina, 2014. ISBN 978-80-554-0862-0.Kofroň, J. Učebnice intonace a rytmu. Editio Supraphon, Praha, 1976. Doležil, M. Intonace a elementární rytmus. Supraphon, Praha, 1979. Poš, V. Nová intonace, rytmus a sluchová analýza. Edit, Praha, 1998. Spilka, F. Sluchová cvičení. SNKLHU, Praha, 1955.

Požadavky

Zápočet: Písemný test, který zahrnuje sluchovou analýzu a následný notový zápis výše vymezených prvků.100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

PhDr. David Kozel, Ph.D.

Vyučující

PhDr. David Kozel, Ph.D.