Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sborový zpěv a intonace (KHV / 3PEV3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 3PEV3 - Sborový zpěv a intonace, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do problematiky, specifika sborového rozezpívání, požadavky k zápočtu2.Přípravná intonační cvičení, zpěv kánonů3.Diatonika v dur, opěrné písně ve vícehlase4.Dvojhlasé úpravy lidových písní v durových tóninách5.Diatonika v moll, opěrné písně ve vícehlase6.Kombinace mollových tónin, vícehlasé úpravy lidových písní v moll7.Procvičování písní v mollových tóninách8.Kombinace tónin, zpěv vybraných vícehlasých písní9.Staré stupnice a tóniny, charakteristické písně10.Lidové vícehlasé písně ve starých tóninách11.Zpěv vícehlasých písní z listu12.Chromatika, tonálně uvolněné písně13.Přehled nápěvků, kontrola požadavků k zápočtu

Získané způsobilosti

1. Student je schopen spolehlivé intonace jednohlasých i dvojhlasých diatonických melodií v dur a moll.2. Student se teoreticky orientuje ve vybraných intonačních metodách a postupech.3. Student interpretuje vybraná díla sborové literatury s použitím získaných teoretických znalostí.4. Student hodnotí přínos intonačních metod a postupů v práci se sborovou literaturou.

Literatura

Pivovarský, L. - Tučapský, A .- Zenkl, L. Intonace. Ostrava: OU, 1993. ISBN 80-7042-063-4.Daniel, L. Intonace a sluchová analýza. Olomouc: UP, 1997. Partitury vybraných sborových úprav písní a skladeb. Vašek, R. Kultivovaný zpěv. Praha: Panton, 1977. Lýsek, F. Průprava k sborovému zpěvu. Praha: SPN, 1957.

Požadavky

Znalost probrané látky, intonační diktát v rozsahu 30 příkladů (úspěšnost 90%).Aktivní účast ve výuce: 50 bodůOvěření znalostí z probrané problematiky a repertoáru: 50 bodů100-51 bodů - započteno50-0 bodů - nezapočteno

Garant

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.