Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramaturgie a řízení sboru 2 (KHV / 3RAM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 3RAM2 - Dramaturgie a řízení sboru 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky, požadavky k zápočtu.2. Vokální tvorba období baroka - seznámení s její kompoziční a interpretační podstatou.3.- 4. Adam Michna z Otradovic: Loutna česká (Předmluva - Kdo by tě chváliti žádal).5.- 6. Adam Michna z Otradovic: Loutna česká (Matky Boží slavná nadání - Ó, vinšovaná hodino).7.-8. Adam Michna z Otradovic: Loutna česká (Andělské přátelství - Nebeští kavalérové).9.-10. Adam Michna z Otradovic: Loutna česká (Den svatební - Začněte panny spívati).11.-12. Georg Friedrich Händel: Sbor z oratoria Juda Makabejský (Canticorum iubilo).13. Kontrola požadavků pro udělení zápočtu.

Získané způsobilosti

1. Student se orientuje v české i evropské barokní sborové tvorbě.2. Student analyzuje interpretační problémy vybraných sborových skladeb daného období s akcentací Loutny české A. Michny z Otradovic a oratoria Juda Makabejský G. F. Händla.3. Student srovnává interpretační přístupy nejvýznamnějších sbormistrů v provedení uvedených skladeb.4. Student využívá získané teoretické poznatky v interpretaci vybraných sborových skladeb daného stylu.5. Student rozvíjí schopnost samostatného sbormistrovského přístupu k realizaci sborových skladeb daného stylového období.

Literatura

Kouba, J. ABC hudebních slohů. Supraphon, Praha, 1988. Pečman, R. Georg Friedrich Händel. SHV, Praha, 1985. Adam Michna z Otradovic. Loutna česká. SVK, České Budějovice, 1984. Notové materiály studovaných skladeb. Trojan, J. O interpretaci staré hudby. SPN, Praha, 1972. Buček, M. Sborový zpěv I. MU, Brno, 1990. Pivovarský, L. Základy sbormistrovské techniky. PFO, Ostrava, 1986. Dostupné nahrávky sborové tvorby uvedeného období.

Požadavky

ZápočetSeminární práce v rozsahu 2 stran - sbormistrovská analýza individuálně vybrané sborové skladby, vztahující se k látce probírané v semestru.100-51 bodů - započteno50-0 bodů - nezapočteno

Garant

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.