Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramaturgie a řízení sboru 4 (KHV / 3RAM4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 3RAM4 - Dramaturgie a řízení sboru 4, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky, požadavky k zápočtu.2. Vokální tvorba v evropské hudbě 19. století - seznámení s její kompoziční a interpretační podstatou.3.-5. Robert Schumann: Gute Nacht z op. 59.6.-7. Felix Mendelsson-Bartholdy. Im Walde z op.41.8.-10. Giuseppe Verdi: Ave Maria pro smíšený sbor.11.-12. Petr Iljič Čajkovskij: Cheruvimskaja.13. Kontrola požadavků pro udělení zápočtu.

Získané způsobilosti

1. Student se orientuje v evropské sborové tvorbě 19. století.2. Student využívá získané teoretické poznatky v interpretaci vybraných sborových skladeb evropské hudby 19. století.3. Student analyzuje konkrétní interpretační problémy ve skladbách daného repertoáru.4. Student srovnává interpretační přístupy nejvýznamnějších sbormistrů ve skladbách daného repertoáru.5. Student rozvíjí schopnost samostatného dirigentského přístupu k interpretaci vybraných sborových skladeb.

Literatura

Einstein, A. Hudba v období romantismu. Opus, Bratislava, 1989. Partitury probíraných skladeb. Kolář, J. - Štíbrová, J. Sborový zpěv a řízení sboru. UK, Praha, 1993. Buček, M. Sborový zpěv I - II. MU, Brno, 1990. Pivovarský, L. Základy sbormistrovské techniky. PFO, Ostrava, 1986. Dostupné nahrávky sborové tvorby probíraných skladatelů.

Požadavky

ZápočetSeminární práce v rozsahu 2 stran - sbormistrovská analýza individuálně vybrané sborové skladby, vztahující se k látce probírané v semestru.100-51 bodů - započteno50-0 bodů - nezapočteno

Garant

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.