Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ - Sbormistrovství (KHV / 3SZB3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 3SZB3 - SZZ - Sbormistrovství, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. absolventský bakalářský koncert s vlastním pěveckým sborem (v délce minimálně 45 minut), jehož program vychází ze základních požadavků sborové dramaturgie,2. sbormistrovská interpretační analýza skladeb provedených na bakalářském koncertě (ústně),3. sluchová analýza melodického i akordického materiálu, jehož výběr vychází z požadavků současné sborové praxe,4. hra čtyřhlasé sborové partitury pro hlasové obsazení S,A,T,B na klavír středního stupně obtížnosti bez předchozí přípravy.

Získané způsobilosti

1. Student je schopen řídit sborové těleso.2. Student se orientuje v teorii a praxi sbormistrovské problematiky.3. Student kriticky analyzuje dílčí sbormistrovské výkony.4. Student je schopen analyzovat sborovou partituru.5. Student umí klavírně interpretovat vybranou sborovou partituru.6. Student zná teoretické a praktické principy sluchové analýzy notového materiálu.

Literatura

Pivovarský,L.- Tučapský, A.- Zenkl, L. Intonace. OU, Ostrava, 1993. ISBN 80-7042-063-4.Kolář, J. - Štíbrová, J. Sborový zpěv a řízení sboru. UK, Praha, 1993. Stašek, Č. ABC začínajícího sbormistra. Supraphon, Praha, 1985. Mrkos, Z. Metodika nácviku zborového spevu so zretelom na ZDŠ. Skriptum. Supraphon, Praha-Bratislava 1970.

Požadavky

Splnění všech částí státní závěrečné zkoušky.

Garant

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.