Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební praktikum 3 (KHV / 5HUP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 5HUP3 - Hudební praktikum 3, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Vstupní diagnostika pěveckých dovedností studentů.2.Nácvik správného držení těla, základy dechové techniky, hlavový tón, práce s hlavovým tónem3.Dechová cvičení, artikulační cvičení, hlasová cvičení4.Zpěv vybraných jednohlasých lidových a umělých písní I5.Zpěv vybraných jednohlasých lidových a umělých písní II6.Zpěv vybraných jednohlasých lidových a umělých písní III7.Zpěv vybraných jednohlasých lidových a umělých písní IV8.Zpěv vybraných jednohlasých lidových a umělých písní V9.Zpěv vybraných jednohlasých lidových a umělých písní VI10.Zpěv vybraných dvojhlasých a tříhlasých písní I11.Zpěv vybraných dvojhlasých a tříhlasých písní II12.Zpěv vybraných dvojhlasých a tříhlasých písní III13.Zápočet

Získané způsobilosti

1. student zná teorii vztahující se k tvorbě hlasu a práci s dětským hlasem v podmínkách hudební výchovy na 1. stupni ZŠ;2. student prakticky ovládá základní dovednosti v oblasti hlasové a pěvecké výchovy;3. student se umí prakticky orientovat v metodice hlasové výchovy a budování hlasových dovedností u žáků na 1. stupni ZŠ.

Literatura

Vrchotová - Pátová, J. Didaktika hlasové výchovy. Praha, 1993. Tichá, A. Učíme děti zpívat. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7178-916-X.Frostová, J. Základy hlasové výchovy pro učitele. Brno, 1995. Havelková, L. Cvičné texty pro výuku techniky mluveného projevu. Praha, 1983. Tichá, A. Možnosti rozezpívání hudebně a pěvecky zaostávajících dětí. Hudební výchova. Praha, 1994.

Požadavky

Aktivní účast: pěvecká prezentace na cvičeníchZápočet:interpretace 3 připravených písní (zpaměti), s klavírním doprovodem.100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.