Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Instrumentální činnosti s metodikou (KHV / BICM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / BICM - Instrumentální činnosti s metodikou, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do discipliny, požadavky k zápočtu, literatura, kritéria výběru písní, nástroje Orffova instrumentáře.2.-10. Úpravy písní, možnosti instrumentace, praktická interpretace písní.11.-13. Prezentace seminárních úkolů.

Získané způsobilosti

1. student zná základy metodiky instrumentálního výcviku se zaměřením na děti předškolního věku.2. student umí hrát na nástroje Orffova instrumentáře3. student dokáže zpracovat, analyzovat partitury4. student interpretuje upravené písně5. student dovede propojit dílčí hudební činnosti s instrumentálním výcvikem6. student získává schopnost komplexního hudebního rozvoje7. student se orientuje v problematice začlenění instrumentálních činností do hudebněvýchovných koncepcí

Literatura

HURNÍK, I., EBEN, P. Česká Orffova škola. Supraphon, Praha-Bratislava, 1969. Lasevičová, J. Didaktika hudební výchovy pro učitele primárního vzdělávání : distanční text, Ostrava 2004. Šimanovský, Z. Hry s hudbou a techniky muzikoterapie. Praha, 2001. ISBN 80-7178-557-1.Kyzlinková, L. Hudební slabikář. kol. Malým zpěváčkům. Daniel, L. Metodika hudební výchovy. Skriptum. Ostrava: Montanex, 1992. Jistel, P. Písničky pro nejmenší. Suchý, O. Písničky z pohádek a dětských filmů. kol. Skřivánek. Chládková, B., Snížková, J. Slabikář začínajícího zpěváčka. Petržela, Z. Veselé písničky.

Požadavky

Individuální praktický výstup: úprava písní a jejich instrumentální realizace, odevzdání partitury100-51 bodů - započteno50-0 bodů - nezapočteno

Garant

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.