Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k diplomové práci (KHV / DIPN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / DIPN - Seminář k diplomové práci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Cíl, obsah a téma diplomové práce;2.koncepce a struktura diplomové práce;3.metodologie a logika diplomové práce, práce s hypotézou;4.práce s literaturou, prameny, citacemi a odkazy;5.vlastní text diplomové práce (text výkladový, poznámkový aparát);6."jazyk" diplomové práce, struktura a obsah "úvodu" a "závěru" diplomové práce;7.obsah, anotace, resumé, cizojazyčný souhrn;8.práce s internetovými materiály;9.přílohy textové a jiné;10.formální náležitosti diplomové práce a její finalizace, finální jazyková korekce;11.úloha řešitele, vedoucího a oponenta diplomové práce;12.vyhodnocení posudků, vlastní příprava na obhajobu a obhajoba diplomové práce;13.uvedení do metodologie a logiky výzkumu v oblasti hudby a hudební výchovy.Dále navíc každý student individuálně, a to podle tématu diplomové práce vedené vedoucím této práce.

Získané způsobilosti

1. Student zná problematiku tvorby diplomové práce2. Student je schopen samostatné tvorby diplomové práce3. Student kriticky analyzuje dílčí diplomové práce

Literatura

Aktuální vnitřní předpisy OU pro vypracování diplomových prací. ČSN ISO 690 Bibliografické citace. Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, 1997. ISBN 80-7189-173-7.VÁŇOVÁ, H., SKOPAL, J. Metodologie a logika výzkumu v hudební pedagogice. Praha, 2002. ISBN 80-246-0435-3.Gavora, P. Úvod do pedagogického výzkumu. Brno: Paido, 2000. ISBN 80-85931-79-6.Gavora, P. Výzkumné metody v pedagogice. Brno : Paido, 1996. ISBN 80-85931-15-X.Chráska, M. Základy výzkumu v pedagogice. Olomouc : VUP, 1998. ISBN 80-7067-798-8.Průběžně zadává každý jednotlivý vedoucí diplomové práce.

Požadavky

Aktivní účast ve stanovených výukových blocích - dle instrukcí vyučující (max. dvě absence). Vypracování požadovaného seminárního úkolu dle zadání vyučujícího. Splnění průběžně zadávaných úkolů stanovených vedoucím diplomové práce (toto pak individuálně vzhledem ke specifickému zaměření každé jednotlivé diplomové práce).Zápočtový úkol k disciplíně KHV/DIPN:- nastudujte samostatně obecná pravidla pro formální a stylistické podrobnosti bibliografických citací dle platné normy ČSN ISO 690.;- prakticky zacitujte po dvou titulech dle dále uvedené "šablony" (vypracujte citace plné délky) - ve všech případech musí pochopitelně jít o tituly přímo se vážící k tématu Vaší kvalifikační práce. Vypracovaný materiál osobně prodiskutujte s vyučující předmětu. Poté Vám bude, v případě vyhovění podmínkám, udělen zápočet.0 - 50 bodů nesplněno - NEZAPOČTENO51 - 100 bodů splněno - ZAPOČTENO

Garant

doc. PhDr. Veronika Ševčíková, Ph.D.