Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hlasová výchova s metodikou 2 (KHV / HL1Z2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / HL1Z2 - Hlasová výchova s metodikou 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do problematiky písňové formy.2.Charakteristika interpretace písňové tvorby F. Schuberta.3.Charakteristika interpretace písňové tvorby R. Schumanna.4.Charakteristika interpretace písňové tvorby ruské písně (Čajkovskij, Rachmaninov)5.Charakteristika interpretace písňové tvorby A. Dvořáka.6.Charakteristika interpretace písňové tvorby V. Nováka.7.Charakteristika interpretace písňové tvorby B. Martinů8.Charakteristika interpretace písňové tvorby L.Janáčka.9.Charakteristika interpretace písňové tvorby P. Ebena.10.Charakteristika interpretace písňové tvorby P. Sluky.11.Obhajoba seminárních úkolů, diskuse studentů k předloženým tématům.12.Obhajoba seminárních úkolů, diskuse studentů k předloženým tématům.13.Obhajoba seminárních úkolů, diskuse studentů k předloženým tématům.

Získané způsobilosti

1. Student zná teoretické základy písňové analýzy, které aplikuji na praktické interpretační problémy.2. Student se orientuje v základních znacích písňové interpretace jednotlivých stylových období s akcentací písňové literatury vybraných skladatelů.3. Student pracuje s nahrávkami vybrané písňové tvorby.4. Student interpretuje písně vybraných českých a evropských autorů různých stylových období.5. Student prezentuje (obhajuje) seminární úkol, který zpracovává v intencích zadaného tématu.

Literatura

Malura, M. K otázkám přednesu a hudební interpretace. Ostrava: PdF OU, 1994. Burjanek, J. Úvod do estetiky pro posluchače hudebních oborů vysokých uměleckých škol. Praha, 1987. Zich, J. Prostředky výkonného hudebního umění. Praha: SNKLHU, 1959.

Požadavky

Zpracování analýzy 1 písně ze zvoleného probíraného slohového období, interpretace písně a obhájení interpretačního přístupu.100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

PhDr. David Kozel, Ph.D.

Vyučující

PhDr. David Kozel, Ph.D.