Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudebně-vzdělávací pořady v masmédiích (KHV / HV2VM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / HV2VM - Hudebně-vzdělávací pořady v masmédiích, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.- 3. Problematika reflexe artificiální hudby ve sdělovacích prostředcích.4.- 6. Hudebněvzdělávací pořady v České televizi s akcentací pořadů zaměřených na artificiální hudbu: analýza, prezentace, reflexe.7.- 9. Hudebněvzdělávací pořady v Českém rozhlase s akcentací pořadů zaměřených na artificiální hudbu: analýza, prezentace, reflexe.10.-12. Hudebněvzdělávací pořady z hlediska potřeb hudebněvýchovné praxe: struktura, výběr skladeb, způsob prezentace a realizace.13. Prezentace seminárních prací.

Získané způsobilosti

1. Student se spolehlivě orientuje v aktuální nabídce hudebněvzdělávacích pořadů Českého rozhlasu a České televize.2. Student analyzuje vybrané hudebněvzdělávací pořady z hlediska potřeb hudebněvýchovné praxe. 3. Student srovnává jednotlivé pořady z pohledu vhodnosti jejich využití ve školní hudební výchově.4. Student diskutuje o možnostech prezentace vybraných hudebněvzdělávacích pořadů ve školní hudební výchově.

Literatura

Fukač, J. - Vysloužil, J. (ed.). Slovník české hudební kultury. Praha: Supraphon, 1997. ISBN 80-7058-462-9.Stolařík, I. Umělecká hudba v Ostravě 1918 - 1938. Tilia, Ostrava, 1997. Smolka, J. a kol. Dějiny hudby. Brno: TOGGA, 2001. ISBN 80-902912-0-1.

Požadavky

Kvalitně zpracovaná a poučeně prezentovaná seminární práce, jejíž náplň bude stanovena na začátku semestrální výuky podle zájmu studenta.100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočtenoPožadavky na studenty, absolvující předmět během studijního pobytu v programu Erasmus:1. Samostatné studium v rozsahu základní studijní literatury.2. Pravidelná e-mailová konzultační činnost.3. Finální konzultace po ukončení studijního pobytu k tématu seminární práce.

Garant

PhDr. Šárka Zedníčková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Šárka Zedníčková, Ph.D.