Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dětský sborový zpěv s metodikou (KHV / MSDSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / MSDSZ - Dětský sborový zpěv s metodikou, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. druhy pěveckých sborů, postavení sboru, specifika dětských sborů, zařazování zpěvákůdo hlasových skupin, motorická cvičení, taktovací technika, rozezpívání sboru, dechová, intonační a artikulační cvičení2. fyziologie a analýza respiračního, fonačního a modifikačního ústrojí, hlasová hygiena sboru3. sborový přednes, frázování, nácvik sborových skladeb, významná sborová tělesa, poslech a analýza sborových nahrávek, sborové partitury a literatura

Získané způsobilosti

Student zná problematiku sborového zpěvu po stránce teoretické i praktické, dovede administrativně a organizačně zvládat dětský pěvecký sbor, umí základy dirigentské techniky, je schopen se orientovat v problematice pěvecké techniky dětí předškolního věku, třídí, zpracovává, prezentuje a veřejně interpretuje vhodnou dětskou sborovou literaturu, je způsobilý řídit pěvecký kolektiv dětí předškolního věku, je schopen samostatného studia sborové partitury, u dětí rozvíjí hudební dovednosti a hodnotí jejich výkony.

Literatura

Stašek, Č. ABC začínajícího sbormistr. Supraphon, Praha, 1981. Vrchotová-Pátová, J. Hlasová výchova. Praha: SPN, 1963. Fedor, V. - Vrchotová-Pátová, J. Sborový zpěv a řízení sboru. Supraphon, Praha-Bratislava, 1969. Kolář, J., Štíbrová, I. Sborový zpěv a řízení sboru I, II. Praha: Univerzita Karlova, 1993. Tichá, A. Učíme děti zpívat. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7178-916-X.

Požadavky

Účast ve výuce, samostudium, domácí příprava na výuku, plnění průběžně zadávaných úkolů, příprava na zápočet.Aktivní účast ve výuce.100-51 bodů - započteno50-0 bodů- nezapočteno

Garant

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.