Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební praktikum 1 (KHV / MSHP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / MSHP1 - Hudební praktikum 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-6 Vstupní diagnostika pěveckých dovedností studentů, nácvik správného držení těla, základy dechové techniky, hlavový tón, práce s hlavovým tónem, dechová cvičení, artikulační cvičení, hlasová cvičení, zpěv vybraných jednohlasých lidových a umělých písní

Získané způsobilosti

1. student zná teorii vztahující se k tvorbě hlasu a práci s dětským hlasem v podmínkách hudební výchovy na 1. stupni ZŠ;2. student prakticky ovládá základní dovednosti v oblasti hlasové a pěvecké výchovy;3. student se umí prakticky orientovat v metodice hlasové výchovy a budování hlasových dovedností u žáků na 1. stupni ZŠ.

Literatura

Tichá, A. Učíme děti zpívat. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7178-916-X.Frostová, J. Základy hlasové výchovy pro učitele. Brno: MU, 1995. ISBN 80-210-1229-3.Fryščák, J. Základy pěvecké techniky. Podpůrný text. Ostrava: PdF OU, 1995. Vrchotová-Pátová, J. Hlasová výchova. Praha: SPN, 1963.

Požadavky

Aktivní účast: pěvecká prezentace na cvičeníchZápočet:interpretace 3 připravených písní (zpaměti), s klavírním doprovodem.100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.