Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební praktikum 2 (KHV / MSHP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / MSHP2 - Hudební praktikum 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Nácvik písní ze sborníku Já, písnička I. ( 4 písně)2. Nácvik písní ze sborníku Já, písnička I. ( 4 písně)3. Nácvik písní ze sborníku Já, písnička I. ( 4 písně)4. Nácvik písní ze sborníku Já, písnička I. ( 4 písně)5. Nácvik písní ze sborníku Já, písnička I. ( 4 písně)6. Opakování probrané látky.

Získané způsobilosti

Využívá hudební teorie a dějin hudby jako všeobecného předpokladu hry na klavír Zná základy tvorby melodieZná harmonii a tvorbu akordůZná tvorbu malé harmonické kadenceOvládá klíčovou klavírní literaturuVytváří akordy k melodiiVyužívá hudební terminologie Analyzuje hudební textOrientuje se v hudebních formáchVyužívá kytarových akordických značekVyužívá různé druhy stylizovaného klavírního doprovodu

Literatura

kol. autorů. Já, písnička 1, 2, 3. Cheb, 1995. Bernatík, R. Klavírní doprovody písní pro 1. - 4. r. ZŠ. Ostrava: PdF, 1984. Jůzlová, V. Přípravná technická cvičení pro transpozici a doprovody lidových písní. Praha: SPN, 1973.

Požadavky

Student si připraví dvacet písní dle výběru z probrané látky, předvede schopnost transpozice v tóninách do 4# a 4b. Písně uvede předehrou a zakončí dohrou. Doprovody budou realizovány dle charakteru písně za použití malé a velké harmonické kadence se zpěvem, hrou melodie, ale také bez ní.Hodnocení:51 - 100 bodů: započteno0 - 50 bodů: nezapočteno

Garant

PhDr. Jaromír Zubíček, ArtD.

Vyučující

PhDr. Jaromír Zubíček, ArtD.PhDr. Jaromír Zubíček, ArtD.