Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogika (KHV / PEDAG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / PEDAG - Pedagogika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

Průcha, J. Moderní pedagogika. Praha : Portál, 1997. On-line katalogy knihoven. Kaiser, A., Kaiser, R. Studienbuch pädagogik.Grund-und prüfungswissen. Berlin: Cornelsen, 2001. Malach, J. Teorie a metodika výchovy. Ostrava: Ostravská univerzita, 2004. MALACH, J. Základy didaktiky. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. Malach, J. Základy pedagogiky. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003.

Požadavky

Seminární práce na jedno z níže uvedených témat; práce bude respektovat několik požadavků: bude mít část teoretickou a výzkumnou, bude využita domácí a zahraniční literatura, budou využity knižní, časopisecké a elektronické prameny, autor v práci provede diskusi obecných poznatků a vlastních zjištění a vyvodí z ní konkrétní pedagogické závěry. Doporučená témata:Role výchovy v širším pojetí (edukace) v současných společensko-ekonomických podmínkách vyspělých zemí. Výchova a demokracie. Výchova v systému rozvoje lidských zdrojů. Vzdělávací politika jako nástroj společenského vlivu na výchovu a vzdělávání. Komparace vzdělávacích systémů vyspělých zemí. Nové pojetí rolí a funkcí pedagogických profesí. Výsledky výchovy a vzdělávání z pohledu kvality a efektivity.

Garant

doc. PhDr. Josef Malach, CSc.