Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rocková a metalová hudba (KHV / ROCKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / ROCKM - Rocková a metalová hudba, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj rockové hudby (60., 70. léta)2. Vývoj rockové hudby (80. léta)3. Vývoj rockové hudby (90. léta)4. Vývoj rockové hudby (současná rocková scéna)5. Manýrismus v rockové hudbě.6. Metalové subžánry a jejich vývoj. Současná metalová hudba.7. Fenomén rockových koncertů a festivalů.8. Fenomén virtuozních instrumentalistů.9. Neobvyklé syntézy, synkreze a fúze.10. Fenomén videoklipů v rockové a metalové hudbě. Obchodování s rockovou hudbou.11. Fenomén televizního pořadu Na Klobouček a jiné pořady o rockové hudbě.12. Ženy a rocková hudba.13. Rocková hudba v hodinách hudební výchovy.

Literatura

Dorůžka, P. Hudba na pomezí. Praha, 1991. BAUMER, U. Chceme jen tvoji duši. Rocková scéna a okultismus. Fakta a souvislosti. Praha, 1991. BEECHER, J. Nová ilustrovaná encyklopedie rocku. Praha, 1996. DORŮŽKA, L. Populárna hudba - priemysel, obchod, umenie. Bratislava, 1978. BARTAS, P. Rock and metal book: encyklopedie hard rocku a heavy metalu. Praha, 2005. Weiss, T. Beaty, bigbeaty, breakbeaty. Praha, 1998. Časopisy: Classic rock, Muzikus, Spark, Big Beng!, Heavy world. CHRISTE, I. Ďáblův hlas. Heavy metal. Praha, 2005. Kol. autorů. Hard rock and heavy metal. Encyklopedie od A do Z. Praha, 1994. LUCKY, J. Progrock Files. Burlington, 2000. WICH, F. Rock a pop: encyklopedie. I, II. Praha, 1999. Kol. autorů. Rock proti proudu. Encyklopedie zahraničního alternativního rocku. Praha, 1992. TURNER, S. Touha po nebi: rock´n´roll a hledání spásy. Praha, 1997.

Požadavky

- aktivní účast na cvičeních (max. jedna absence);- reprezentativní seminární výstup (o rozsahu max. 15 minut), který bude zadán s konkrétními požadavky na strukturu vyučujícím v prvním semináři.0- 50 bodů nesplněno - NEZAPOČTENO51 - 100 bodů splněno - ZAPOČTENO

Garant

doc. PhDr. Veronika Ševčíková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Veronika Ševčíková, Ph.D.doc. PhDr. Veronika Ševčíková, Ph.D.