Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sborový zpěv s metodikou 2 (KHV / SB1V2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / SB1V2 - Sborový zpěv s metodikou 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Požadavky k zápočtu, organizace výuky. Mládežnický pěvecký sbor - historie a současnost, specifika práce s mládežnickým pěveckým sborem.2. Dirigování dynamických změn.3. Pohyb staccatový a legatový.4. Hlasová výchova v mládežnickém pěv. sboru.5. Vícehlas - metodika nácviku, dirigování výrazu.6. Dirigování sboru s instrumentálním doprovodem.7. Dirigování a zpěv vybraných písní.8. Soutěže a festivaly pro mládežnické sboru (UČPS)9. Dramaturgie koncertních vystoupení, výběr repertoáru.10. Osobnost sbormistra, metodika práce s mládežnickým pěv. sborem.11. Sbormistrovská analýza vybraných partitur, poslech nahrávek významných mládežnických pěv. sborů.12. Dirigování a zpěv vybraných písní.13. Seminární výstupy.

Získané způsobilosti

1. Student se orientuje v teoretické problematice vedení mládežnického pěveckého sboru amatérské i profesionální úrovně.2. Student aplikuje teoretické poznatky v práci s vybraným mládežnickým pěveckým sborem.3. Student diskutuje o vhodnosti výběru metodických postupů.4. Student analyzuje vybrané nahrávky mládežnických pěveckých sborů z komplexního pohledu.

Literatura

Kolář, J. - Rob, J. - Štíbrová, I. Sborový zpěv a řízení sboru 1. Skriptum. SPN, Praha 1983. Stašek, Č. ABC začínajícího sbormistr. Supraphon, Praha, 1981.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích. Seminární práce v rozsahu 4 stran obsahující sbormistrovskou analýzu vybrané partitury. Dirigování a zpěv vybraných a nastudovaných sborových skladeb.51-100 bodů - započteno50-0 bodů - nezapočteno

Garant

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.