Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sborové praktikum 1 (KHV / SBPK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / SBPK1 - Sborové praktikum 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Požadavky k zápočtu, úvod do problematiky.2. Specifika práce s DPS.3. Rozezpívání, postupné budování dětského hlasu.4. Lidové písně v úpravách pro DPS, komplexní studium partitur.5. Dirigentská technika v DPS.6. - 12. Lidové písně v úpravách pro DPS, komplexní studium partitur.13. Kontrola požadavků, seminární výstupy.

Literatura

Stašek, Č. ABC začínajícího sbormistra. Supraphon, Praha, 1985. Lýsek, F. Dětský sborový zpěv. SPN, Praha, 1958. Gubka, L. Formy a metódy rozvíjania hlasovej kultúry u dětí a mládeže (kand. dizertácia). Praha: PdF KU, 1983. Fryščák, J. Hlasová výchova dítěte. OU, Ostrava, 1999. Stašek, Č. Hudebně pěvecký kurs pro dětské pěvecké sbory a jejich přípravná oddělení. Praha: Panton, 1990. Lýsek, F. Problematika pěvecké mutace. Brno - UJEP, 1974. Kolář, J. - Rob, J. - Štíbrová, I. Sborový zpěv a řízení sboru 1. SPN, Praha, 1998. Lýsek, F. Život s dětským zpěvem. Profil, 1990.

Požadavky

ZápočetAktivní účast na seminářích, dirigování dvou vylosovaných skladeb.Požadavky pro studenty absolvující předmět během studijního pobytu v programu Erasmus :1. samostatná příprava2. pravidelná konzultační činnost (e-mailem)3. požadavky k zakončení předmětu (viz individuálně na začátku semestru)51-100 bodů - započteno50-0 bodů - nezapočteno

Garant

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.