Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sborové praktikum 2 (KHV / SBPK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / SBPK2 - Sborové praktikum 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Požadavky k zápočtu, úvod do problematiky.2. Specifika práce s vyspělejším školním DPS, metodika násviku.3. Rozezpívání, budování dětského hlasu, mutace.4. Umělé písně v úpravách pro DPS, komplexní studium partitur.5. Dirigentská technika v DPS.6. - 12. Umělé písně v úpravách pro DPS, komplexní studium partitur.13. Kontrola požadavků, seminární výstupy.

Literatura

Raninec, J. Hlasová výchova pre učitelov. Bratislava: UK, 1992. Raninec, J. Ľudský hlas a jeho kultivovanie. Bratislava: SAV, 2003. ISBN 80-224-0768-2.Bar, J. Pravý tón a pravé pěvecké umění I, II. Supraphon, Praha, 1976. Lýsek, F. Problematika pěvecké mutace. Brno: UJEP, 1974. Lacina, O. Problémy zpěvního hlasu. Praha: Panton, 1977. Fedor, V. - Vrchotová-Pátová, J. Sborový zpěv a řízení sboru. Praha-Bratislava: Editio Supraphon, 1969. Brož, J. - Kaňák, Z. Základy dirigování. Panton, Praha, 1982. Kočí, P. Základy pěvecké techniky. Praha: Supraphon, 1970. Pivovarský, L. Základy sbormistrovské techniky. PFO, Ostrava 1986.

Požadavky

ZápočetAktivní účast na seminářích /50 bodů/, dirigování dvou vylosovaných skladeb /50 bodů/.Požadavky pro studenty absolvující předmět během studijního pobytu v programu Erasmus :1. samostatná příprava2. pravidelná konzultační činnost (e-mailem)3. požadavky k zakončení předmětu (viz individuálně na začátku semestru)51-100 bodů - započteno50-0 bodů - nezapočteno

Garant

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.