Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Umělecká hudba v Ostravě-osob. a istit. (KHV / UMHOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / UMHOS - Umělecká hudba v Ostravě-osob. a istit., Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-4. Úvod do problematiky, přehled odborné knižní a časopisecké literatury, internetové zdroje informací, harmonogram průběhu semestru a podmínky pro udělení zápočtu. Ostrava jako centrum kultury a umění severovýchodní Moravy a Slezska - vývoj hudebního života od konce 19. století do současnosti. Kulturní instituce sídlící na území města Ostravy, hudební festivaly apod.5.-8. Ostravštví hudební skladatelé (M. Balcar, J. Schreiber, F. M. Hradil, R. Kubín, M. Klega, Č. Gregor, K. Kupka, V. Svatoš, M. Báchorek ad.).9.-13. Interpretační umění - ostravští sólisté, soubory, hudební instituce.

Literatura

Kolektiv autorů. Hudební kultura na Ostravsku po roce 1945. Ostrava: Profil, 1984. Gregor, V. Hudební místopis Severomoravského kraje. Profil, Ostrava, 1987. Kolektiv autorů. Ostravská hudební kultura od konce 19. století do současnosti. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě - Pedagogická fakulta, 2010. Stolařík, I. Umělecká hudba v Ostravě 1918 - 1938. Tilia, Ostrava, 1997. Kolektiv autorů. Janáčkův máj: moravský hudební klenot. Ostrava: Image Studio, 2007. BAČUVČÍK, R. Marketing symfonických orchestrů: publikum a veřejnost moravských filharmonií. Zlín: Verbum, 2011. Sborníky z konference Janáčkiana a další.

Požadavky

- Aktivní účast na přednáškách a cvičeních (účast min. na dvou blocích);- základní orientace v současném hudebním životě města Ostravy;- seminární práce v rozsahu min. 3 stran na zadané téma.Výuka bude realizována blokově (celkem tři bloky v říjnu, listopadu, prosinci) po vzájemné domluvě. 100 - 51 - započteno 50 - 0 - nezapočteno

Garant

prof. PhDr. Karel Steinmetz, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Karel Steinmetz, CSc.prof. PhDr. Karel Steinmetz, CSc.