Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy hlasové profesionality učitele (KHV / ZHPRU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / ZHPRU - Základy hlasové profesionality učitele, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení: pravidelně každý týden1. Vstupní testace hlasových dovedností studentů (rozsah hlasu, detekování vad a poruch hlasu).2. Nácvik správného držení těla a dechové techniky.3. Hlavový tón v rozsahu kvinty v legatu a transpozicích, koordinace respiračního a fonačního ústrojí.4. Hlavový tón s uvolňováním dolní čelisti, přípravná artikulační cvičení, koordinace fonačního, respiračního a artikulačního ústrojí.5. Přípravná cvičení pro smíšený tón, smíšený tón.6. Smíšený tón v rozsahu kvinty, výběr vokálů podle individuálních dispozic studentů.7. Vyrovnávání vokálů, rezonanční a dechová pohotovost. Uvolňování mimických svalů při fonaci.8. Rozvoj technických hlasových cvičení.9. Rozvoj technických hlasových cvičení.10. Technická cvičení pro rozvoj hlasu. Aplikace technických dovedností do hlasu mluvního.11. Technická cvičení. Měkké nasazení tónu, frázování, dynamika, artikulace, legato.12. Technická cvičení, prezentace hlasových dovedností. Použití výrazových prostředků.13. Diagnostika hlasové prezentace.

Literatura

Havelková, L. Cvičné texty pro výuku techniky mluveného projevu. Praha, 1983. Kozelská, I. Profesionální hlasová příprava, distanční text. 2007.

Požadavky

Vzhledem ke specifičnosti předmětu, jejímž úkolem je budovat a rozvíjet jisté hlasové dovednosti, je nezbytná účast studentů ve cvičeních.100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočtenoPři rozvrhových kolizích (viz individuální domluva na začátku semestru)Požadavky pro studenty absolvující předmět během studijního pobytu v programu Erasmus :1. samostatná příprava2. pravidelná konzultační činnost (e-mailem)3. požadavky k zakončení předmětu (viz individuálně na začátku semestru)

Garant

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jan Spisar, Ph.D.