Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace mobilních technologií (KIK / 2AMTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / 2AMTE - Aplikace mobilních technologií, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Představení operačních systémů Android a iOS- Úprava webové prezentace pro mobilní zařízení- Tvorba jednoduché mobilní aplikaceZákladní výukové texty, zadání úkolů a další požadavky na studenta jsou aktualizovány pro daný akademický rok vždy v rámci e-learningového kurzu LMS Moodle Ostravské univerzity. Tento systém je dosažitelný z internetu z adresy http://moodle.osu.cz. Do tohoto systému také studenti vkládají svá řešení korespondenčních úkolů a obdrží v něm taktéž hodnocení od vyučujícího.

Získané způsobilosti

Student získá:-znalost základů operačních systémů Android a iOS-schopnost upravit webovou prezentaci pro mobilní zařízení-schopnost vytvořit jednoduchou mobilní aplikaci

Literatura

CASTLEDINE, Earle, EFTOS, Myles, WHEELER, Max. Vytváříme mobilní web a aplikace pro chytré telefony a tablety. Computer press, 2013. Lacko, Ľ., Herodek, M. Vývoj Aplikací Pro Android. Brno: Computer Press, 2015. Lacko, Ľ. Vývoj Aplikací Pro Windows 8.1 a Windows Phone. Brno: Computer Press, 2014. Virius, M. Java pro zelenáče. Praha: Neocortex, 2002. ISBN 80-86330-17-6.Eckel, B. Myslíme v jazyku Java, knihovna programátora. Praha : Grada, 2000. Eckel, B. Myslíme v jazyku Java, knihovna zkušeného programátora. Praha : Grada, 2000. Herout, P. Učebnice jazyka Java. České Budějovice : Kopp, 2000. Schildt, H. Mistrovství - Java. Brno: Computer Press, 2014.

Požadavky

Studenti budou na cvičeních implementovat jednoduché úlohy, které budou konzultovány. Cílem dvou projektů je ověřit praktické znalosti studentů z programovacího jazyka Java.

Garant

Ing. Ondřej Takács, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ondřej Takács, Ph.D.