Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukační robotika (KIK / 2EDUR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / 2EDUR - Edukační robotika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Robotické stavebnice LEGO Mindstorms.Stavba robota podle návodu.Stavba robota podle fantazie.Ovládání robota pomocí robotické kostky.Vizuální programování - ovládání robota pomocí ikonického jazyka (LabView).Měření s roboty.Příprava jednoduché úlohy pro žáky ZŠ podle vlastního návrhu.Ukázka programování robota v Javě.Příprava rozsáhlejšího komplexního projektu pro žáky.Robotické soutěže pro žáky ZŠ.Základní výukové texty, zadání úkolů a další požadavky na studenta jsou aktualizovány pro daný akademický rok vždy v rámci e-learningového kurzu LMS Moodle Ostravské univerzity. Tento systém je dosažitelný z internetu z adresy http://moodle.osu.cz. Do tohoto systému také studenti vkládají svá řešení korespondenčních úkolů a obdrží v něm taktéž hodnocení od vyučujícího.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost robotických stavebnic LEGO Mindstorms,- znalost základních konceptů vizuálního programování,- dovednost sestavit robota podle návodu a podle vlastního návrhu,- dovednost ovládat robota prostřednictvím programu,- schopnost vést žáky při práci s robotickými stavebnicemi,- schopnost připravit jednoduché nebo složitější úkoly pro práci žáků ZŠ,- absolvováním předmětu student získá kompetence analyzovat a tvořivě řešit problémy v oblasti informačních technologií.

Literatura

Nagyová, I. Programování a měření s roboty. Ostrava: Ostravská univerzita, 2014. Tocháček, D., Lapeš, J. Edukační robotika. Praha: UK, 2012.

Požadavky

- aktivní účast ve výuce- aktivní účast při řešení zadaných úkolů- vypracování praktických úkolů v jednotlivých cvičeních- samostatné studium- příprava jednoduchého úkolu pro žáky- příprava rozsáhlejšího projektu pro žáky včetně metodických postupů práce s žáky- řešení úkolů ze soutěží s robotickými stavebnicemi- zkouška

Garant

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.