Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování mobilních zařízení (KIK / 2PRMZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / 2PRMZ - Programování mobilních zařízení, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Specifika a vývoj pro mobilní platformy.Platforma iOS.Platforma Windows Phone.Platforma Android.Principy objektového návrhu aplikací.Událostmi řízené programování - principy a využití.Obsluha událostí mobilních zařízení.Tvorba grafických aplikací s dotykovým ovládáním.Práce na projektu tvorby aplikace pro mobilní zařízení.Tvorba mobilních aplikací s žáky na ZŠ.Pedagogické a didaktické zásady tvorby výukových aplikací pro mobilní zařízení.Základní výukové texty, zadání úkolů a další požadavky na studenta jsou aktualizovány pro daný akademický rok vždy v rámci e-learningového kurzu LMS Moodle Ostravské univerzity. Tento systém je dosažitelný z internetu z adresy http://moodle.osu.cz. Do tohoto systému také studenti vkládají svá řešení korespondenčních úkolů a obdrží v něm taktéž hodnocení od vyučujícího.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost základních konceptů programování pro různé platformy,- znalost principů objektově orientovaného programování,- znalost uživatelského rozhraní pro mobilní zařízení,- dovednost obsluhovat události z mobilních zařízení,- dovednost navrhnout mobilní výukovou aplikaci s uplatněním základních didaktických zásad,- schopnost vytvořit jednoduchou grafickou aplikaci (hru),- schopnost práce na projektu tvorby rozsáhlejší aplikace pro mobilní zařízení,- schopnost využívat základní koncepty tvorby pro různé platformy,- schopnost vést žáky ZŠ k tvorbě jednoduchých aplikací pro mobilní zařízení,- kompetence - analyzovat a řešit problémy,- kompetence - kreativita a logické a analytické myšlení,- kompetence - informační technologie.

Literatura

Nagyová, I. Programování v jazyce Python. Ostrava: Ostravská univerzita, 2014. Lacko, L. Programujeme mobilní aplikace. Praha: Computer Press, 2014. Baranovič, R., Jašková Ľ., Šnajder, Ľ. Internet pre stredné školy. Praha: Computer Press, 2013.

Požadavky

- docházka na přednášky a cvičení- pravidelná domácí příprava na cvičení- samostudium- jednoduché aplikace vytvořené během semestru jako výstup z cvičení- návrh a realizace jednoduché grafické aplikace - vypracování rozsáhlejšího projektu tvorby aplikace pro mobilní zařízení

Garant

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.