Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální video (KIK / 3DIVI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / 3DIVI - Digitální video, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Od námětu ke scénáři. Literární scénář, technický scénář.- Digitální videokamery.- Základní vlastnosti video souborů.- Základy natáčení.- Adobe Premiere - import, střih, titulky, efekty, zvukové stopy, export videa.- Adobe Encore - tvorba filmového DVD a BD disku s menu a kapitolami.- Optimalizace videonahrávek.- Publikace videonahrávek.Základní výukové texty, zadání úkolů a další požadavky na studenta jsou aktualizovány pro daný akademický rok vždy v rámci e-learningového kurzu LMS Moodle Ostravské univerzity. Tento systém je dosažitelný z internetu z adresy http://moodle.osu.cz. Do tohoto systému také studenti vkládají svá řešení korespondenčních úkolů a obdrží v něm taktéž hodnocení od vyučujícího.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost teoretických základů digitálního videa,- znalost používaných video formátů, klíčování, grabování, - znalost práce s aplikacemi pro zpracování digitálního videa na počítači,- dovednost práce s digitálním videem,- dovednost tvorby video klipů, filmových DVD

Literatura

OUJEZDSKÝ, A. Základy tvorby videoprogramů. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. Čada, O. Digitální video krok za krokem. Beránek, P. Digitální video v praxi. Mobil Media a.s., 2002. ISBN 80-86593-34-7.Matoušek, J., Jirásek, O. Natáčíme a upravujeme video na počítači. Praha: Computer Press, 2002. PECINOVSKÝ, J. Upravujeme digitální video. Praha:Grada, 2006. ISBN 80-247-1937-1.Juřica, J. Video na počítači. Praha: Computer Press, 2002. Mašek, J. Základy tvorby audiovizuálního pořadu a fotografie. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2000.

Požadavky

- 8 korespondenčních úkolů - max 10 bodů, min 5 bodů- zápočtový test - max 20 bodů, min 11 bodů

Garant

Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.