Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba webových stránek (KIK / 3TWES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / 3TWES - Tvorba webových stránek, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do tvorby WWW stránek, standardy.Jazyk HTML/XHTML.Jazyk pro tvorbu kaskádových stylů (CSS).Skriptovací jazyk JavaScript.Základy jazyka PHP a komunikace s MySQL databází.Výpis obsahu tabulky v databázi.Formuláře pro přidání a editaci dat z databáze.Základní výukové texty, zadání úkolů a další požadavky na studenta jsou aktualizovány pro daný akademický rok vždy v rámci e-learningového kurzu LMS Moodle Ostravské univerzity. Tento systém je dosažitelný z internetu z adresy http://moodle.osu.cz. Do tohoto systému také studenti vkládají svá řešení korespondenčních úkolů a obdrží v něm taktéž hodnocení od vyučujícího.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost značkovacího jazyka HTML/XHTML- schopnost vytvoření kaskádových stylů CSS- schopnost obohatit webové stránky o dynamické prvky použitím jazyka JavaScript- schopnost publikovat WWW stránky na webovém serveru- kompetence - informační technologie- schopnost tvořit dynamické stránky v jazyce PHP, které komunikují s databází MySQL

Literatura

Brown, B. T., Butters, K., Panda, S. HTML5 Okamžitě 1. Brno: Computer Press, 2014. Gasston, P. Moderní Web 1. Brno: Computer Press, 2015. Procházka, D. PHP 6: Začínáme Programovat. Praha: Grada, 2012. GRÖPL, T. HTML, CSS, a JavaScript: referenční příručka. Praha: BEN, 2002. ISBN 80-7300-099-7.Nixon, R. Learning PHP, MySQL, JavaScript, and CSS. Sebastopol: O Reilly, 2012. Nielsen, J. Web. Design. Praha, 2002. VRÁNA, J. 1001 tipů a triků pro PHP. 2011.

Požadavky

- účast na přednáškách a cvičeních- vypracování dílčích úkolů během semestru- vypracování semestrálního projektu a jeho obhajoba- příprava na zápočtový test

Garant

Ing. Ondřej Takács, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ondřej Takács, Ph.D.Ing. Ondřej Takács, Ph.D.