Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interaktivní tabule (KIK / 5ITAB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / 5ITAB - Interaktivní tabule, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Technologie interaktivní tabule,- Využití a druhy interaktivní tabule,- Elektronická uložiště materiálů pro i-tabuli.- Využití interaktivní tabule a didaktické zásady.- Vyučovací hodina s pomocí interaktivní tabule,- Prostředí SMART Notebook pro tvorbu materiálů pro i-tabuli,- Lesson Activity Toolkit 2.0,- Vlastní cvičení,- Tvorba cvičení.

Získané způsobilosti

Studenti budou umět používat interaktivní tabuli v modelových situacích, které ve výuce mohou nastat.Studenti se naučí vyhledávat a využívat ve výuce dostupné elektronické materiály pro i-tabuli. Budou mít přehled o uložištím výukových materiálů a možnostech jejich využití.Naučí se také samostatně vytvářet jednoduché výukové materiály pro i-tabuli.Studenti budou vhodně volit organizační formy práce s interaktivní tabulí a vhodné vyučovací metody. Budou umět interaktivně používat i-tabuli ve vyučovací jednotce tak, aby žáci byli aktivními a tvořivými činiteli a nepřijímali jen pasivně hotový obsah učiva předkládaný učitelem.

Literatura

SKALKOVÁ, J. Obecná didaktika. Praha, 1999. ISBN 80-85866-33-I.CZECZOTKOVÁ, B. Interaktivní tabule ve výuce I. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2013.

Požadavky

- Zvládnutí funkcí programu SMAT Notebook,- Samostatné řešení korespondenčních úkolů,- Příprava projektu,- Prezentace vytvořené interaktivní didaktické pomůcky pomocí situační metody.- Samostudium,Vypracování interaktivní didaktické pomůcky do výuky (podle zadání) - max 80 bodů, min 31 bodůPrezentace interaktivní didaktické pomůcky - 20 bodů100 - 51 bodů - započtěno50 - 0 bodů - nezapočteno

Garant

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.Mgr. Tatiana Prextová, Ph.D.RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.