Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Audiovizuální prostředky 1 (KIK / AUVI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / AUVI1 - Audiovizuální prostředky 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní hodina.Rastrová počítačová grafika.Digitální fotografie, digitální fotoaparát.Základní úpravy fotografie (jas, kontrast, ořez, výběr, práce s úrovněmi).Pokročilejší úpravy fotografie (výběr, kolorování, použití efektů).Vytvoření vlastní grafiky (použití výběru, práce ve vrstvách, atp.).Zvuk na počítači, digitalizace zvuku.Základy práce se zvukem na počítači (záznam, střih, export).Pokročilejší techniky práce se zvukem (aplikace efektů, prostorový zvuk).Základy práce s digitálním videem (import grafiky a zvuků do střižny).Tvorba audiovizuálního projektu.Zápočtový týden.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost teoretických základů digitální fotografie a rastrové grafiky,- znalost používaných grafických formátů,- znalost práce s aplikacemi pro práci s rastrovou grafikou na počítači,- dovednost práce s rastrovou grafikou,- dovednost tvorby foto koláží,- dovednost práce s vrstvami a maskou,- schopnost analyzovat problém a realizovat tvorbu audiovizuálního projektu,- schopnost prakticky využívat digitální fotoaparát,- kompetence - analyzovat a řešit problémy, tvořivě pracovat,- kompetence - týmová práce,- kompetence - informační technologie.

Literatura

VONDRA, Marek. Digitální fotografie. Grada, Praha, 2005. Mašek, J. Základy tvorby audiovizuálního pořadu a fotografie. Plzeň: Západočeská univerzita, 2000. ISBN 80-7082-608-8.OUJEZDSKÝ, A. Základy tvorby videoprogramů. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. Štefan, R. Zvuk a počítač. Ostrava : Ostravská univerzita, 2002. ISBN 80-7042-252-1.

Požadavky

- 5 korespondenčních úkolů - max 20 bodů, min 10 bodů,100 - 51 bodů ZAPOČTENO50 - 0 bodů NEZAPOČTENO

Garant

Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.Mgr. Milan Pastyřík