Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmizace - praktické aplikace (KIK / BKAPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / BKAPA - Algoritmizace - praktické aplikace, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dynamické datové struktury.Lineární spojové seznamy.Základní abstraktní datové typy.Textové a binární soubory.ADT seznam, zásobník, fronta.ADT stromy, binární strom.ADT binární vyhledávací strom.ADT množina, hašování.Rekurze - pojem a principy práce.Rekurzivní algoritmy.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost rekurze a známých rekurzivních algoritmů,- znalost dynamických typů,- znalost základních abstraktních datových typů - zásobník, fronta, stromové struktury apod.,- dovednost popsat a vysvětlit vybrané algoritmy,- schopnost vytvořit jednoduchý rekurzivní program,- schopnost definovat dynamické struktury a používat je,- schopnost implementovat a použít abstraktní datové typy při tvorbě jednoduchých programů,- kompetence - popisovat, analyzovat a řešit problémy,- kompetence - informační technologie.

Literatura

WIRTH, N. Algoritmy a štruktúry údajov. Bratislava, 1987. AHO, A. V., HOPCROFT, J. E., ULLMAN, J. D. Data structures and algorithms. USA: Addison-Wesley, 1987. CANTÚ, M. Myslíme v jazyku Delphi 7. Praha: Computer Press, 2003. ISBN 80-247-0694-6.Nagyová, I. Základy programování. Ostrava: Repronis, 2008. ISBN 978-80-7368-275-0.

Požadavky

- docházka na přednášky a cvičení- samostudium- tvorba rekurzivního podprogramu- návrh a tvorba grafické aplikace využívající dynamický lineární seznam- návrh, realizace a popis grafické aplikace využívající některý z abstraktních datových typů- příprava na zkoušku- aktivní účast při řešení zadaných úkolů- vypracování korespondenčních úkolůPřed zkouškou je možné získat 0-10 bodů za účast v hodinách a 0-30 bodů za vypracování korespondenčních úkolů podle zadání v LMS Moodle. U zkoušky je možné získat 0-40 bodů z písemné části a 0-20 bodů z ústní části zkoušky. Pro připuštění ke zkoušce je nutné získat 20 bodů předem. U zkoušky je nutné získat alespoň 10 bodů z písemné a 10 bodů z ústné časti zkoušky.Podle součtu bodů jsou studenti hodnoceni následovně:100-91 bodů výborně 90-71 bodů velmi dobře 70-51 bodů dobře 50-0 bodů nevyhověl

Garant

doc. RNDr. Jana Šarmanová, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jana Šarmanová, CSc.Mgr. Tatiana Prextová, Ph.D.