Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika vzdělávacích technologií (KIK / BKDVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / BKDVT - Didaktika vzdělávacích technologií, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hodnocení MDP z hlediska jejich využití dle stanovených cílu na rozličném stupni vzdělávání.Hodnocení MDP z hlediska jejich využití v závislosti na použitých metodách.Aplikace systémové didaktiky při volbě nástrojů vzdělávání.Získávání vstupního stavu žáka jako předpoklad optimálního výběru vhodných VDTE.Volba vzdělávacích technologií vzhledem na styly učení.Modely vzdělávacích technologií.Modelový algoritmus volby vzdělávacích technologií.Specifika VDTE v elektronickém distančním vzdělávání.Tvorba a prezentace vlastní přípravy na vyučovací hodinu.

Získané způsobilosti

Student získá:- kompetence tvořivé aplikace didaktických poznatků v edukaci využívající ve zvýšené míře ICT,- schopnost didakticky analyzovat reálný průběh procesu vyučování s ohledem na požadavky práce s ICT,- kompetence plánování efektivní didaktické strategie využití ICT ve vyučování

Literatura

Bohony, P. Didaktická technológia. Nitra: UKF, 2003. ISBN 80-8050-653-7.Poláková, E. K niektorým problémom efektívnosti vzdelávania. Nitra: UKF, 1999. ISBN 80-8050-275-7.RAMBOUSEK, V. Práce s počítačem 2. Praha : Fortuna, 2003. ISBN 80-7168-874-6.Poláková, E. Úvod do technológie vzdelávania. Nitra: UKF, 1997. Hašková,A. Technológia vzdelávania. Nitra: UKF, 2004. ISBN 80-8050-648-5. Ostrava: OU. Lánský, Fialová (ed.). Vzdělávací kybernetika ve výzkumu a výuce. Dobřichovice: KAVA-PECH,1994. Ostrava: OU, 2003.

Požadavky

- docházka na cvičení,- aktivní účast při řešení zadaných úkolů- vypracování korespondenčních úkolů podle zadání- vyhledávání informačních zdrojů o různých edukačních elektronických programech a jejich využití- samostatné studium- návrh didaktické přípravy na vyučování s využitím vybraného programu- příprava na zkouškuPřed zkouškou je možné získat 0-10 bodů za účast v hodinách a 0-30 bodů za vypracování korespondenčních úkolů podle zadání v LMS Moodle. U zkoušky je možné získat 0-50 bodů z ústní části zkoušky z teorie a 0-10 bodů za obhájení vypracované přípravy. Pro připuštění ke zkoušce je nutné získat 20 bodů předem. U zkoušky je nutné získat alespoň 20 bodů z ústní časti zkoušky.Podle součtu bodů jsou studenti hodnoceni následovně:100-91 bodů výborně 90-71 bodů velmi dobře 70-51 bodů dobře 50-0 bodů nevyhověl

Garant

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.