Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe souvislá (KIK / BKPRX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / BKPRX - Praxe souvislá, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem praxe je propojit a ověřit znalosti studentů v reálném pracovním světě a dále rozvinout jejich samostatnou a tvůrčí činnost. Povinná odborná praxe je vykonávána ve firmách, na ZŠ a SŠ, v agenturách zaměřených především na celoživotní vzdělávání, v rezortních a podnikových vzdělávacích organizacích, v informačních centrech, knihovnách, ale také v školních družinách a zařízeních pro práci s mládeží, sociálních ústavech. Studenti jsou uvedeni do problematiky chodu firmy či organizace a na základě studiem získaných teoretických poznatků mají možnost účastnit se navrhovaných řešení. Praxe podporuje rozvoj samostatných tvůrčích schopností a reflektuje teoretické znalosti a dovednosti probírané v jednotlivých předmětech. Studenti dostanou možnost aplikovat poznatky získané teoretickým studiem při přípravě, realizaci a evaluaci přímo v reálných podmínkách.Studenti budou prakticky organizovat a vést část mimoškolní nebo volnočasové aktivity, dokážou vytvářet pomůcky do výuky (s podporou ICT). Získají takto kompetence k použití ICT v reálných vzdělávacích činnostech.

Získané způsobilosti

Student získá:- teoretickou znalost pedagogicko-psychologických zásad pro adekvátní přípravu ukázkové výukové jednotky,- schopnost prakticky organizovat a vést část mimoškolní nebo volnočasové aktivity,- praxi při ověření teoreticky získaných vědomostí s organizací a vedením vzdělávací činnosti (mimoškolní kurz, volnočasová aktivita, vzdělávání dospělých, apod.),- dovednost vytvářet pomůcky do výuky (za použití ICT), - kompetence k použití ICT v reálných vzdělávacích činnostech.

Literatura

PODLAHOVÁ, L. Pedagogická praxe: průvodce pro současné studenty a budoucí učitele. Olomouc : UP, 1998. SEBEROVÁ, A., GÖBELOVÁ, T. a kol. Souvislé profesní praxe v přípravném vzdělávání učitelů primární školy: metodické pokyny a příklady dobré praxe. Ostrava: PdF OU, 2009. ISBN 978-80-7368-427-3. Jay, R., Templar, R. Velká kniha manažerských dovedností. Praha, 2006. ISBN 8024712792.

Požadavky

- návrh učební pomůcky (animace, prezentace, metodický list, apod.) a její praktické zavedení do výuky. - realizace výuky v délce 15 vyučovacích hodin/ semestr.Zápočet bude udělen na základě vyplněné a potvrzené zápočtové listiny. Praktické výstupy z vykonané praxe ( 0-100 bodů) - učební pomůcka a realizace výuky (minimum 51 bodů)100 - 51 bodů - započtěno50 - 0 bodů - nezapočteno

Garant

doc. Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.