Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmizace a řešení problémů (KIK / BPARP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / BPARP - Algoritmizace a řešení problémů, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní užitečné pojmyAlgoritmus a jeho charakteristikyStruktura algoritmuProgramovací jazyk PascalProcedury a funkceStrukturované proměnné

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost základní struktury a organizace algoritmů,- znalost základů programovacího jazyka Pascal - přiřazovací příkaz, podmiňovací příkaz, příkazy cyklu, strukturování programu do podprogramů, práce s polem, se soubory apod.,- dovednost číst a psát kód programu,- kompetence tvořivě pracovat - analyzovat - řešit problémy,- kompetence informační technologie.

Literatura

Šarmanová, J. Algoritmizace a řešení problémů. Ostrava: Ostravská univerzita, 2014. AHO, A. V., HOPCROFT, J. E., ULLMAN, J. D. Data structures and algorithms. USA: Addison-Wesley, 1987. CANTÚ, M. Myslíme v jazyku Delphi 7. Praha: Computer Press, 2003. ISBN 80-247-0694-6.Častová, N., Šarmanová, J. Počítače a algoritmizace. Ostrava: VŠB TU Ostrava, 1987. Nagyová, I. Základy programování. Ostrava: Repronis, 2008. ISBN 978-80-7368-275-0.

Požadavky

- docházka na přednášky a cvičení- pravidelná domácí příprava na cvičení - dokončení úkolů- samostudium- jednoduché programy vytvořené během semestru jako výstup z cvičení (cca 15 programů)- samostatně vypracované korespondenční úkoly podle zadání (4 programy) - příprava na zkouškuPřed zkouškou je možné získat 0-10 bodů za účast v hodinách a 0-30 bodů za vypracování korespondenčních úkolů podle zadání v LMS Moodle. U zkoušky je možné získat 0-40 bodů z písemné části a 0-20 bodů z ústní části zkoušky. Pro připuštění ke zkoušce je nutné získat 20 bodů předem. U zkoušky je nutné získat alespoň 10 bodů z písemné a 10 bodů z ústné časti zkoušky.Podle součtu bodů jsou studenti hodnoceni následovně:100-91 bodů výborně 90-71 bodů velmi dobře 70-51 bodů dobře 50-0 bodů nevyhověl

Garant

doc. RNDr. Jana Šarmanová, CSc.

Vyučující

Mgr. Tatiana Prextová, Ph.D.doc. RNDr. Jana Šarmanová, CSc.