Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba a užití didaktických médií (KIK / BPTDM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / BPTDM - Tvorba a užití didaktických médií, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Systém materielních didaktických prostředků.Principy a zásady efektivního využívání didaktických medií.Kategorizace didaktických medií z hlediska jejich využití dle stanovených cílů a v závislosti na použitých metodách na rozličném stupni vzdělávání.Volba didaktických medií vzhledem na styly učení žáků.Základní zásady tvorby a užití didaktických medií na základní škole.Zásady tvorby a využití audiovizuálních didaktických medií.Tvorba vybrané pomůcky a její využití ve vyučování.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost principů, zásad a metod tvorby a efektivního využívání didaktických médií,- znalost kategorizace didaktických médií,- schopnost volit didaktická média na základě stylů učení a s ohledem na styly učení žáků,- dovednost tvorby didaktické pomůcky,- schopnost zdůvodnění důležitosti této tvorby a její využití ve vyučování,- schopnost vhodně využívat didaktická média ve vzdělávacím procesu.

Literatura

Hašková,A. Technológia vzdelávania. Nitra: UKF, 2004. ISBN 80-8050-648-5. Ostrava: OU. Malach, J. Tvorba projektu vzdělávání. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-942-9.Bohony, P. Didaktická technológia. Nitra: UKF, 2003. ISBN 80-8050-653-7.Poláková, E. K niektorým problémom efektívnosti vzdelávania. Nitra: UKF, 1999. ISBN 80-8050-275-7.

Požadavky

- docházka na cvičení- aktivní účast při řešení zadaných úkolů- tvorba učební pomůcky- zpracování manuálu didaktického využití vytvořené pomůcky- samostatné studium doporučených literárních pramenů- příprava na zkoušku- absolvování zkouškyPřed zkouškou je možné získat 0-10 bodů za účast v hodinách a 0-30 bodů za vypracování korespondenčních úkolů podle zadání v LMS Moodle. U zkoušky je možné získat 0-60 bodů z ústní části zkoušky. Pro připuštění ke zkoušce je nutné získat 20 bodů předem. U zkoušky je nutné získat alespoň 20 bodů z ústní časti zkoušky.Podle součtu bodů jsou studenti hodnoceni následovně:100-91 bodů výborně 90-71 bodů velmi dobře 70-51 bodů dobře 50-0 bodů nevyhověl

Garant

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.