Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Uživatelské aplikace (KIK / BPUAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / BPUAP - Uživatelské aplikace, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy typografiePráce s odstavciTextový editor MS WordTabulkový kalkulátor MS ExcelPrezentace v MS PowerpointPráce s internetem

Získané způsobilosti

Student získá:- dovednost používat prostředky výpočetní techniky - textový editor (na úrovni práce se styly textu, tvorba obsahu, rejstříků, práce s poli), tabulkový kalkulátor (práce s funkcemi, filtry, grafy, kontingenčními tabulkami, formuláři či tvorba jednoduchých maker) a prezentační program (multimediální prezentace),- schopnost pracovat s kancelářskými aplikacemi na úrovni středně pokročilého uživatele,- kompetence k využití ICT prostředků.

Literatura

White, R. Jak pracují počítače. Brno: Unis, 1995. Roubal, P. Počítače pro úplně začátečníky. Brno: Computer Press, 1997. Hlavenka, J. První kroky s počítačem. Brno: Computer Press, 1996. Dvořáčková M. Uživatelské aplikace. Ostrava: Ostravská univerzita, 2012. Kostolányová, K. Uživatelské aplikace a prohlížeče. Ostrava: Ostravská univerzita, 2004. Kostolányová, K. Internet snadno a rychle. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-923-2.

Požadavky

- pravidelná účast na cvičeních (min.80 %),- aktivní účast při řešení zadaných úkolů,- vypracování korespondenčních úkolů.seminární práce 0-100 bodů, minimum 51 bodů100 - 51 bodů - započtěno50 - 0 bodů - nezapočteno

Garant

RNDr. Jan Veřmiřovský, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jan Veřmiřovský, Ph.D.