Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bibliografická a rešeršní činnost (KIK / DPBRK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / DPBRK - Bibliografická a rešeršní činnost, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Informační instituce v Česku a v MSK - orientace na jejich www stránkách.Informační prameny, jejich druhy.Elektronické informační zdroje - hledače a rozcestníky, databáze české i zahraniční.Příprava a realizace rešerše - informační příprava, formální úprava rešerše.Bibliografické citace a jejich struktura dle ČSN ISO 690.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost informačních pramenů dle redukce informací v nich obsažených,- dovednost používat sekundární informační prameny-databáze souborné katalogy,- schopnost vyhledávat relevantní informační prameny,- kompetence k běžnému využití citování informačních pramenů dle ISO normy 690.

Literatura

ČSN ISO 690-1. Bibliografické citace. Část 1: Obsah, forma a struktura. Praha : Český normalizační institut, 1996. ČSN ISO 690-2. Informace a dokumentace - Bibliografické citace. Část 2: elektronické dokumenty nebo jejich části. Český normalizační institut, 2000. nullnullBrázda, J. Internet.cz: jak hledat a najít. Praha: Grada, 1999. Vymětal, J., Váchová, M. Úvod do studia odborné literatury. Praha: Orac, 2000.

Požadavky

- docházka na cvičení- orientace v databázích běžně přístupných v knihovnách- příprava rešerše dle ISO normy 690- vypracování rešerše dle požadavků vyučující

Garant

PhDr. Alena Hrazdilová

Vyučující

PhDr. Alena Hrazdilová