Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mediální komunikace (KIK / FKMEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / FKMEK - Mediální komunikace, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- základy mediálních studií a mediální komunikace- proces a modely komunikace v médiích a ve vzdělávání- historie médií a mediální komunikace- vývoj a současný stav mediálních technologií- mediální organizace a jejich postavení ve společnosti- vliv a účinky médií- využití médií ve vzdělávání (ve výuce, při práci školních médií)

Získané způsobilosti

Student získá:- znalosti o médiích, procesu a modelech komunikace v médiích a ve vzdělávání;- přehled o historii světových a českých médií;- povědomí o vývoji a současném stavu mediálních technologií a techniky;- porozumění zákonitostem mediální produkce a fungování mediálních organizací;- představu o ekonomickém a marketingovém prostředí médií;- schopnost analýzy a interpretace obsahu a významu mediálních produktů;- kompetence pro využití médií ve vzdělávání (ve výuce, při práci školních médií).

Literatura

Kapoun, P. Média - obsahy, publika, účinky. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2011. ISBN 978-80-7464-027-8.Olšovská, L., Kapoun, P. Média, komunikace, vzdělávání. Ostrava, 2003. Trampota T., Vojtěchovská M. Metody výzkumu médií. Praha, 2010. ISBN 978-807-3676-834.Burton, G., Jirák, J. Úvod do studia médií. Brno, 2001. McQuail, D. Úvod do teorie masové komunikace. Praha, 1999. Kunczik, M. Základy masové komunikace. Praha, 1995. Olšovská, L., Mihalka, L. Public relations pro malé a střední firmy. Ostrava, 2003. DeFleur, J. L., Ballová-Rokeachová, S. J. Teorie masové komunikace. Praha : Karolinum, 1996. MCCOMBS, Maxwell E. Agenda setting: nastolování agendy - masová média a veřejné mínění. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-807-3675-912.JIRÁK, J., SPITZOVÁ-KOPPLOVÁ, B. Masová média. Praha: Portál, 2009. Reifová, I. Slovník mediální komunikace. Praha : Portál, 2004.

Požadavky

- aktivní účast na tutoriálech- samostatné studium doporučené literatury a elektronických zdrojů- vyhledávání a zpracování relevantních informací a zdrojů- individuální konzultace s vyučujícím- písemné zpracování a prezentace seminární práce

Garant

Mgr. Pavel Kapoun

Vyučující

Mgr. Pavel KapounMgr. Pavel Kapoun